Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Σύναξη της αγροτιάς

Στο χώρο του μεγάλου πανελλαδικού συλλαλητηρίου στο σιδηροδρομικό σταθμό της Καρδίτσας ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης,δήλωσε:

"Εχω πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις της επετείου του Κιλελέρ στη Λάρισα. Ετούτο έχει, νομίζω, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δεν έχει χαρακτήρα μνημόσυνου, αλλά είναι μια σύναξη της αγροτιάς, που χαρακτηρίζεται από την αποφασιστικότητα να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα, για να υπερασπιστεί πραγματικά τα προβλήματά της. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι συμμετέχουν από όλες τις άκρες της Ελλάδας. Συνάντησα εδώ αντιπροσωπεία από την Κεφαλονιά, για να μην πω απάνω Μακεδονία και τα ρέστα. Αυτό είναι ένα καινούριο στοιχείο, που παίρνει αυτός ο αγώνας της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και δεν ξέρω, δικό τους πρόβλημα είναι, να εξελιχθεί αυτή η Συντονιστική Επιτροπή σε Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Τα προβλήματα τα ακούσατε από τους ομιλητές. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και οι αγρότες όχι μονάχα στους δρόμους πρέπει να βγούνε, αλλά και ακόμα παραπάνω αν μπορούνε, αν υπήρχε άλλος τρόπος".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ