Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΚΑ
Απολογισμός αδράνειας

Ανακοίνωση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" για το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας

Απολογισμός αδράνειας και ρουσφετολογίας θα παρουσιαστεί από την απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ (ΠΟΥΓΥΙΚΑ) στο 8ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών (ΔΕΥ) ΙΚΑ.

Το συνέδριο - γίνεται στις 19 - 20 Μάρτη 1998 στη Χαλκίδα - συγκαλείται σε μια περίοδο που τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - ΣΕΒ - πολυεθνικών. Η υποτίμηση της δραχμής επιταχύνει τις διαδικασίες για κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας με "ακρωτηριασμό" των ασφαλιστικών ταμείων και επεκτείνει την πολιτική λιτότητας που εξήγγειλε για το δημόσιο τομέα στους μισθούς και συντάξεις.

"Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με το νέο μισθολόγιο - πτωχολόγιο που ψήφισε η κυβέρνηση, τονίζει η ΔΕΥ. Τα νέα μέτρα εναντιώνονται σε όποιες ασφαλιστικές κατακτήσεις απέμειναν στους εργαζόμενους. Η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, ακτινοπροστασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις σε ορισμένους κλάδους, οι μηχανισμοί ρουσφετολογίας και χαλιναγώγησης των συνειδήσεων του προσωπικού, είναι μερικά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους".

Παράλληλα, οξύνονται και τα προβλήματα των ασφαλισμένων που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν την ήδη υποβαθμισμένη παροχή υγείας. Το νομοσχέδιο για την υγεία όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα του ΙΚΑ, αλλά θα το οδηγήσει στην παραπέρα συρρίκνωση και υποβάθμιση, αφού καλείται να "σηκώσει το βάρος" της χρηματοδότησης της λειτουργίας των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Η ΔΕΥ καταγγέλλει το απερχόμενο ΔΣ της Ομοσπονδίας ότι όχι μόνο δεν οργάνωσε τους εργαζόμενους, αντίθετα έκανε ό,τι μπορούσε για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ΔΕΥ καλεί τους συνέδρους να καταψηφίσουν τον απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ και αυτούς που τορπιλίζουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους και να αναδείξουν στο νέο ΔΣ άτομα που έχουν τη διάθεση να αντισταθούν και να οργανώσουν μέτωπο πάλης για τη διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων, ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων, απόρριψη καταβολής των πλασματικών υπερωριών σαν μορφή μισθού που προωθεί η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, απόρριψη της υπερωριακής απασχόλησης που θέτει σε κίνδυνο τα εργασιακά μας δικαιώματα. Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Με κοινό μέτωπο πάλης υγειονομικοί και ασφαλισμένοι πρέπει να παλέψουν ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αγωνιζόμαστε για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, την αύξηση των συντάξιμων αποδοχών, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ