Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ
Σταματήστε το σκάνδαλο!

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας

Τεράστιες ευθύνες καταλογίζει το ΚΚΕ στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και συνολικά στην κυβέρνηση για την υπόθεση της προμήθειας των έξι ελικοπτέρων παντός καιρού, και με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, επαναφέρει το θέμα στη Βουλή, για να σταματήσει το σκάνδαλο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας επισημαίνει στην Επίκαιρη Ερώτηση ότι αφού το Κόμμα εξάντλησε κάθε περιθώριο παρέμβασης, τόσο στη Διακομματική Επιτροπή Προμηθειών του Δημοσίου, όσο και με Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, επαναφέρει το όλο θέμα, κρίνοντας ότι χρειάζεται πλέον προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για να σταματήσει ένα εξελισσόμενο σκάνδαλο, που έχει βρει αντίθετους και τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στη Διακομματική Επιτροπή και που βάζει σε δοκιμασία τη συμμετοχή του ΚΚΕ σε τέτοιου είδους διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι "είναι τεράστιες οι ευθύνες που αναλαμβάνουν το υπουργείο Εμπορικής και η κυβέρνηση συνολικά στην υπόθεση της προμήθειας των 6 ελικοπτέρων παντός καιρού, για έρευνα και διάσωση στις ελληνικές θάλασσες, συνολικού προϋπολογισμού 18 δισ. δραχμών. Το ΥΕΝ - τονίζεται στην Ερώτηση - θα έπρεπε να οργανώσει έναν πραγματικό διαγωνισμό προς το συμφέρον της χώρας, ώστε η προμήθεια αυτή να γίνει το συντομότερο δυνατόν και με τις καλύτερες δυνατές τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά, χρόνο παράδοσης και ουσιαστική συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας (λ.χ., ΕΑΒ).

"Αντί γι' αυτό - επισημαίνει ο βουλευτής - το υπουργείο επιμένει για ένα χρόνο τώρα στη Διακομματική Επιτροπή Προμηθειών του Δημοσίου να γίνει η προμήθεια με τις πιο ακριβές τιμές από μια συγκεκριμένη εταιρία, παρά την αντίθετη άποψη των εκπροσώπων τριών πολιτικών κομμάτων στην επιτροπή (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ). Προηγουμένως του ΥΕΝ "φρόντισε" να αποκλείσει για τυπικούς λόγους και ουσιαστικά παράτυπα όλες τις άλλες εταιρίες. Αυτή τη σκανδαλώδη πρακτική το υπουργείο είχε ξανακάνει πριν 4 - 5 χρόνια όπου και τότε επιχείρησε να προμηθευτεί τα ελικόπτερα από τη συγκεκριμένη εταιρία".

Ο Στρατής Κόρακας καταλήγει ερωτώντας τον πρωθυπουργό, εάν η κυβέρνηση επιμένει σε αυτή τη σκανδαλώδη εύνοια προς τη συγκεκριμένη εταιρία παρά την αντίθεση τριών πολιτικών κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ