Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
Το κολυμβητήριο θα γίνει γκαράζ!

Πληθαίνουν τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ελεύθεροι χώροι της Αθήνας τίθενται σε κίνδυνο, καθώς ο δήμος, παραβιάζοντας τις χρήσεις τους, προωθεί εκεί την κατασκευή υπόγειων γκαράζ με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης.

Μαζικοί φορείς, ανάμεσά τους ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Ορφέας" και ο αθλητικός όμιλος "Πρωτέας" και κάτοικοι του Νέου Κόσμου διαμαρτύρονται για τη μετατροπή σε γκαράζ μέρους του λόφου Γρ. Λαμπράκη,στη διασταύρωση των οδών Βουλιαγμένης και Αγκύλης. Πρόκειται για το υπόγειο γκαράζ στο 2ο διαμέρισμα, το οποίο ο δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος εξήγγειλε ότι θα κατασκευαστεί σε τρία υπόγεια και θα έχει χωρητικότητα 300 θέσεων στάθμευσης.

Ο χώρος αυτός, σημειώνουν οι κάτοικοι, επί σειρά ετών και έως πρόσφατα είχε αποφασιστεί να γίνει χώρος με αθλητικές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν μάλιστα κολυμβητήριο. Περισσότερα από 10 χρόνια - συγκεκριμένα από τη δημαρχία Μπέη και μετά - οι κάτοικοι περιμένουν πότε θα ξεκινήσει το έργο, που δεν έχουν δει ακόμα. Τώρα, με τα σχέδια για υπόγειο γκαράζ, φοβούνται πως η ελπίδα για την κατασκευή κολυμβητηρίου, θα σβήσει οριστικά.

"Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι μαζικοί φορείς, αποφάσισε την κατασκευή γκαράζ αγνοώντας ότι στο λόφο κινούνται 4.000 παιδιά, που φοιτούν στα τρία γυμνάσια, τρία λύκεια, δύο δημοτικά σχολεία, αλλά και στα 2 νηπιαγωγεία και τον βρεφονηπιακό σταθμό της περιοχής".

Να σημειώσουμε ότι το 2ο Διαμέρισμα έχει ήδη προτείνει χώρους για την κατασκευή υπόγειων γκαράζ - στην Ηλιουπόλεως από Αρισταίου έως Κέλσου, στην Υμηττού από Ηλιουπόλεως μέχρι Μάρκου Μουσούρου και στην πλατεία του Α νεκροταφείου - αλλά ο Δήμος επέλεξε το χώρο του κολυμβητηρίου.

Στην ανακοίνωσή τους οι φορείς δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις, για να προστατεύσουν το λόφο Γρ. Λαμπράκη, που αποτελεί πυρήνα ζωής για την περιοχή.

Ο Δήμος, ως συνήθως, σωπαίνει. Αλλά η αγωνία των κατοίκων της Αθήνας επιβεβαιώνει τα στοιχεία που παρουσίασε ο "Ρ" την Κυριακή για τις σημαντικές- δήθεν - παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων στις γειτονιές, με την κατασκευή έξι υπόγειων χώρων στάθμευσης. Δυστυχώς δεν αποτελεί πλέον ευφυολόγημα: Οι ελεύθεροι χώροι βρίσκονται όντως σε ...υπόγειο κίνδυνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ