Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φάρος γνήσιου πολιτισμού

Αυτός ο πολιτισμός απορρίφτηκε απ' τις εκδηλώσεις για την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Είναι η πολιτιστική συνεισφορά των Ηπειρωτών, που φέτος γιόρτασαν την εξηντάχρονη ιστορία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ) παρουσία 15.000 ανθρώπων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η συμμετοχή της ΠΣΕ στη Θεσσαλονίκη, με 2.000 παιδιά χορευτικών συγκροτημάτων, θα στοίχιζε 10 - 15 εκατ., τη στιγμή που δίνονται σκανδαλιστικές επιχορηγήσεις προς άλλες κατευθύνσεις και η ΠΣΕ αγνοείται παντελώς απ' το υπουργείο Πολιτισμού, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρός της Κ. Αλεξίου.

Αλλά τι να καταλάβουν οι υπηρετούντες την Ευρω - εξουσία και μη έχοντες γνήσια ελληνική κουλτούρα απ' το σόλο κλαρίνο του Πέτρου Λούκα - Χαλκιά; Και τι μπορούν να νιώσουν απ' το "Ηλιε γιατί μας άργησες να πας να βασιλέψεις. Σε καταριέται η αργατιά κι ο ξενοδουλευτάρης. Σε καταριέται και μια νια", που τραγούδησε ο Στ. Μπέλος;

"Η μουσική, τα τραγούδια, τα μοιρολόγια και οι χοροί μας είναι η ανεκτίμητη κληρονομιά μας", είπε ο έφορος πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΠΣΕ, Ι. Κατσένης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ