Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αποφασίζομεν και διατάσσομεν"!

Με μια πρωτοφανή αυταρχική ενέργεια που θυμίζει μαύρες εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση "αποφάσισε και διέταξε" χτες την απαγόρευση κυκλοφορίας τρακτέρ και γενικά γεωργικών μηχανημάτων στην Εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Ενώ, "επί ποδός πολέμου" βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αναμένοντας από το πρωί τους "εχθρούς" αγρότες. Η πρωτοφανής κινητοποίηση της Αστυνομίας στηρίζεται σε σχέδια τα οποία εκπονήθηκαν κυρίως από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.

Χτες το βράδυ οι αστυνομικοί διευθυντές των νομών Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας, προχώρησαν στην έκδοση πανομοιότυπων αποφάσεων, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται επ' αόριστον η κυκλοφορία των γεωργικών μηχανημάτων σε όλο το μήκος του εθνικού δρόμου που διασχίζει τις περιοχής της δικής τους ευθύνης. Ως αιτιολογία προβάλλονται λόγοι "ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων και προς αποφυγή διαταράξεως της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής". Απειλούν μάλιστα τους "παραβάτες" με τα άρθρα του Π Κ 171 ("Θρασύτητα κατά της αρχής"), 290 - 291 ("Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών"), 431 ("Διατάραξη κυκλοφορίας") κλπ., που επισύρουν ποινές σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι αστυνομικοί διευθυντές στις αποφάσεις τους επικαλούνται το άρθρο 11 του Συντάγματος, το οποίο τους εξουσιοδοτεί να απαγορεύουν την κυκλοφορία αν απειλείται η δημόσια ασφάλεια (!) και αν υπάρχει κίνδυνος διατάραξης της κοινωνικοπολιτικής ζωής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ