Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προς κινητοποιήσεις στον Αυλώνα...

... Με αφορμή τις χωματερές

Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις εξέφρασαν οι κάτοικοι του Αυλώνα την Κυριακή το πρωί σε λαϊκή συνέλευση στο δημαρχείο της πόλης, αντιδρώντας στη χωροθέτηση Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στην περιοχή "Πηγάδι Παπά", την οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττική προέκρινε για χωροθέτηση μαζί με το Γραμματικό και την Κερατέα.

Στη λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι εξουσιοδότησαν τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσουν τον τρόπο και το χρόνο των νέων κινητοποιήσεων, που, όπως ειπώθηκε, θα είναι πολύ σύντομα. Ακόμα, αποφασίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, να επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, και να του καταθέσουν στοιχεία για την ακαταλληλότητα της περιοχής, ώστε να την εξαιρέσει από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Αυλώνα Δημήτρης Κυριακού, στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε πολιτική βούληση και "παρασκήνια", τα οποία θέλουν την ΟΕΔΑ της Ανατολικής Αττικής στον Αυλώνα, επαναλαμβάνοντας ότι στη μελέτη του Πανεπιστημίου Θράκης απορρίπτεται ο Αυλώνας και προτείνεται το Γραμματικό, και ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε υποσχεθεί πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της μελέτης.

Ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Δυτικής Αττικής Αντώνης Χοροζάνης, που παραβρέθηκε στη συνέλευση, τόνισε ότι η ΝΑΣ πιστεύει πως το όλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι τεχνοκρατικό, αλλά πολιτικό. Κατήγγειλε την πολιτεία πως δε θέλει να δώσει τα χρήματα για τη δημιουργία ΟΕΔΑ, ώστε να έρθουν οι επιχειρηματίες και να κατασκευάσουν εργοστάσιο καύσης.

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ Βοιωτίας Γιάννης Χρόνης τόνισε ότι υπάρχει μεθόδευση και συνεργασία του νομάρχη Βοιωτίας, Γ. Σταμούλη, με τον νομάρχη Ανατολικής Αττικής και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ώστε να γίνει εργοστάσιο καύσης στη Βοιωτία.

Οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου Αυλώνα, πάντως, σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει η ΟΕΔΑ στον Αυλώνα θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Εντός των ημερών, πάντως, αρχίζει και πάλι των παιχνίδι των νέων μελετών, που θα γίνουν, ώστε να επιλεγεί ο ένας από τους τρεις χώρους που προέκρινε για χωροθέτηση το Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι μελέτες θα εξετάσουν τα γεωλογικά και υδρογραφικά στοιχεία των περιοχών.

Εγκριση για τις περιοχές, όμως, πρέπει να δώσουν και τα υπουργεία Γεωργίας και Πολιτισμού, ενώ θα πρέπει να ενημερωθεί και ο Οργανισμός Αθήνας και η διεύθυνση Περιβάλλοντος της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, ώστε να ανατεθούν οι μελέτες σε τεχνικό γραφείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητείται λύση από το ΣτΕ για τις χωματερές(1997-06-14 00:00:00.0)
"Στο πόδι" ο Αυλώνας(1997-05-20 00:00:00.0)
Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση(1997-04-13 00:00:00.0)
Με ημερομηνία λήξης(1997-03-02 00:00:00.0)
Κλείνει πάλι η χωματερή(1996-12-07 00:00:00.0)
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε(1996-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ