Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαβαλκανικές "δουλείες" Γιαννόπουλου

Ανάμεσα στις "αγροτομαχίες" του ο διαβόητος υπουργός Δικαιοσύνης Ε Γιαννόπουλος βρίσκει το χρόνο και για ορισμένες "δουλείες" όπως έλεγε - με γλαφυρό τρόπο - ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Πολύδωρας.

Οπως μας πληροφόρησε με χτεσινό Δελτίο Τύπου ο Ομιλος Επιχειρήσεων του γνωστού επιχειρηματία στο χώρο της υγείας Γ. Αποστολόπουλου, χτες έγινε συνάντηση του Ε. Γιαννόπουλου με κλιμάκιο της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου που βρίσκεται στη χώρα μας "μετά από πρόσκληση του "Ομίλου Επιχειρήσεων Γ. Αποστολόπουλου"".

Ο Ομιλος των επιχειρήσεων Αποστολόπουλου υπενθυμίζει ότι η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας που υπογράφτηκε στις 14.12.1996 μεταξύ του Ομίλου του και της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και η οποία, μεταξύ των άλλων, καλύπτει τη σύσταση μεικτής εταιρίας για την ίδρυση διαγνωστικού κέντρου στην Ποντγκόριτσα και την αποκλειστική εκπροσώπηση του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα απ' τον Ομιλο Αποστολόπουλου.

***

Η συμφωνία, σύμφωνα με τον Αποστολόπουλο, προβλέπει επίσης:

- Τη συνεργασία των δύο μερών στον τομέα του εισαγωγικού και εξωτερικού εμπορίου.

- Την ίδρυση Τράπεζας.

- Τη συνεργασία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

- Την ανάπτυξη προγραμμάτων στον τομέα των ασφαλίσεων.

Σήμερα η αντιπροσωπεία του Μαυροβούνιου - σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Αποστολόπουλου - θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, το δήμαρχο Αθήνας, Δ. Αβραμόπουλο, και τους υπουργούς Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου και Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλο.

***

Πού "κολλάει" τώρα ο Γιαννόπουλος;

Ο πρώην ΕΑΜίτης υπήρξε ο θεμελιωτής της βάσης του Αποστολόπουλου στη Θεσσαλονίκη στις 4.7.1996 (Βλέπε και σχετικό σχόλιο του "Ρ" στις 6.7.1996 με τίτλο "εργολαβίες Γιαννόπουλου" στη σελίδα 4, που το "κατάπιε" ο πρώην υπουργός Εργασίας στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας).

Ο Γιαννόπουλος μ' άλλα λόγια σιγοντάρει τον κύριο ανταγωνιστή της μη λειτουργίας - πέρα απ' τις ευθύνες του Ιδρύματος Παπαγεωργίου - του νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σαμποτάρει ο Αποστολόπουλος - όπως κατήγγειλε με παρρησία η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε σύσκεψη που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 18.1.1997.

Επί πλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης πριν από κάμποσο καιρό εξέδραμε "κατά πάνω" στις δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Κατόπιν τούτων ο Ε. Γιαννόπουλος, ως... εκφραστής των ευρύτερων βαλκανικών συμφερόντων - αντί να περιορίζεται στους Ελληνες αγρότες - δεν έχει παρά να στείλει και "τελεσίγραφο" προς τους Βούλγαρους που έκλεισαν τους δρόμους προς την Ελλάδα στο όνομα των εργολαβιών που έχει αναλάβει... Α. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ