Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Μπαίνουν στη μάχη με συλλαλητήρια και μπλόκα

Με συγκεντρώσεις στα χωριά, αποκλεισμούς δρόμων τελωνείων και διοδίων, μπαίνουν σήμερα και αύριο οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Χτες το βράδυ σε συγκέντρωση που έγινε στα Κύμινα Θεσσαλονίκης οι αγρότες αποφάσισαν να βγουν σήμερα με τα τρακτέρ μαζί με συναδέλφους τους από τα γύρω χωριά και να κλείσουν τα διόδια Μαλγάρων.Συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλα χωριά της Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκε η οργανωμένη έξοδος των αγροτών με τα αγροτικά τους μηχανήματα σε διάφορα σημεία του νομού, τα οποία όμως δεν ανακοινώθηκαν επίσημα.

Στα χωριά Νέο Σούλι και Νέο Σκοπό Σερρών,από χτες το πρωί οι αγρότες έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες, ενώ σήμερα ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει και σε άλλες περιοχές του νομού. Χτες εξάλλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ΣΕΑ με τους αγρότες, όπου συζητήθηκε η κλιμάκωση του αγώνα και η στάση που θα κρατήσουν απέναντι στις μαζικές διώξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Σήμερα στη Δράμα,την Καβάλα,τον Εβρο και την Κοζάνη,οι αγρότες αρχικά θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στις 11 π.μ. και αργότερα θα στήσουν μπλόκα. Συγκεκριμένα, στη Δράμα θα συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Πάρκο και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία σε κεντρικού δρόμους της πόλης. Οπως ανακοινώθηκε από τη ΣΕΑ, δε θα επιδώσουν ψήφισμα στη Νομαρχία επειδή τα αιτήματά τους είναι ήδη γνωστά, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Στην Καβάλα οι αγρότες της επαρχίας Νέστου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Δήμο Χρυσούπολης.

Στον Εβρο θα γίνουν δύο συλλαλητήρια, στην Ορεστιάδα και στο χωριό Βρυσούλα.Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις πλατείες με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Με βάση και τις προηγούμενες αποφάσεις της ΣΕΑ, αμέσως μετά τις συγκεντρώσεις οι αγρότες θα αποκλείσουν τα τελωνεία στο Ορμένιο, τις Καστανιές και τους Κήπους.

Τέλος, στην Κοζάνη οι αγρότες θα κατεβάσουν από το πρωί τα τρακτέρ στον κόμβο Κοζάνης - Λάρισας και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της πόλης όπου θα κάνουν συγκέντρωση και πορεία προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αμέσως μετά θα ανακοινώσουν και το σημείο που θα αποκλείσουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ