Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΜΟΣ
"Ξέμεινε" το Κέντρο Υγείας

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάτμου, έφεραν με παρέμβασή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Αποστόλης Τασούλας,ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση λήψη μέτρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, το Κέντρο Υγείας Πάτμου, που ιδρύθηκε το 1993, λειτουργεί μόνο με δύο αποσπασμένους γιατρούς (παθολόγο και παιδίατρο) από το Κρατικό Θεραπευτήριο της Λέρου και δύο αγροτικούς γιατρούς. Επίσης, το κτίριο που στεγάζεται είναι παλιό και παρουσιάζει πολλά προβλήματα, ενώ και ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας είναι παλιός. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των προβλημάτων που υπάρχουν, είναι η ελλιπής υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων, μεγάλη ταλαιπωρία καθώς και η οικονομική επιβάρυνσή τους, αφού για μια απλή αιματολογική ή ακτινολογική εξέταση, οι κάτοικοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στα γύρω νησιά όπως στη Λέρο, στην Κω ή στην Κάλυμνο. Ομως, ιδιαίτερα, το χειμώνα λόγω των κακών συγκοινωνιών και των άσχημων καιρικών συνθηκών, οι κάτοικοι που πηγαίνουν στα γύρω νησιά, αναγκάζονται να επιστρέψουν στην Πάτμο μέσω Πειραιά.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκε και άλλο πρόβλημα. Το Κέντρο Υγείας "ξέμεινε" από συνταγές, λόγω καθυστέρησης αποστολής των εντύπων από το Κρατικό Θεραπευτήριο της Λέρου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι γιατροί να γράφουν φάρμακα για τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και στον ΟΓΑ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας εάν θα παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Πάτμου με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και τον εξοπλισμό του με την απαραίτητη υποδομή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ