Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ
Στους κοινούς αγώνες η ελπίδα

Μαζικοί φορείς καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την τρομοκρατική συκοφαντική επίθεση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Εκφράζουν την ολόπλευρη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στον αγώνα τους και προβάλλουν την ανάγκη για κοινό συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων και των αγροτών

Διευρύνεται το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, αλλά και των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων, που κινητοποιούνται, όπως εκφράζεται με ψηφίσματα και ανακοινώσεις πολλών συλλόγων και σωματείων εργαζομένων και άλλων μαζικών φορέων. Μάλιστα, σήμερα, εκπρόσωποι σωματείων της Αθήνας πραγματοποιούν στις 10 το πρωί διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενάντια στον αυταρχισμό και την επιχείρηση καταστολής της κυβέρνησης κατά των αγώνων.

Πρόεδροι ΕΛΜΕ

Με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ, την ολόπλευρη συμπαράστασή του στον αγροτικό κόσμο, που βρίσκεται πάλι στους δρόμους του αγώνα, εκφράζει ο κλάδος των καθηγητών που βρίσκεται σε διαρκή και έντονη απεργιακή κινητοποίηση, με στόχο την ικανοποίηση ζωτικών αιτημάτων του εκπαιδευτικού και της δημόσιας διοίκησης.

Οι καθηγητές, έχοντας συναίσθηση ότι τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, του εκπαιδευτικού κόσμου, αλλά και όλων των άλλων εργαζομένων και των αγροτών της χώρας μας, προέρχονται από την ίδια αιτία, την αντιλαϊκή νεοσυντηρητική πολιτική της λεγόμενης ευρωπαϊκής σύγκλισης, θεωρούν ότι οι κοινοί συνδυασμένοι αγώνες όλων των εργαζομένων που συνθλίβονται από αυτήν την πολιτική, είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή της και για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Λιθογράφοι

Τον υπερήφανο αγώνα της αγροτιάς, χαιρετίζει το ΔΣ της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων. Οι λιθογράφοι καταγγέλλουν την κυβερνητική τακτική, που, μπροστά στην αποφασιστικότητα των αγροτών, αντί να προχωρήσουν στη λύση των καυτών προβλημάτων τους, καταφεύγουν σε εμπρηστικές - τρομοκρατικές δηλώσεις κατά των αγροτών, με αντικειμενικό στόχο να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα. Αυτή η απαράδεκτη πολιτική, όμως, θα γίνει μπούμερανγκ για την ίδια την κυβέρνηση, γιατί συσπειρώνει και ατσαλώνει τους αγρότες.

Συνταξιούχοι ΙΚΑ

Με ψήφισμά του, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθηνών και Περιχώρων διαμαρτύρεται έντονα κατά των αντιδραστικών μέτρων της κυβέρνησης, που με τον πιο προβοκατόρικο τρόπο προπηλακίζει και ποινικοποιεί τους δίκαιους αγώνες των αγροτών, των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων, που με μεθόδους τρομοκρατικές σέρνει στα δικαστήρια τους αγρότες, προκειμένου να εφαρμόσει, όπως νομίζει, τις Συμφωνίες της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ και τις άλλες αποφάσεις των Βρυξελλών.

"Διαμαρτυρόμαστε κατά της κυβέρνησης, που, με τόσο πείσμα, αρνείται την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών, οικονομικών και θεσμικών. Οι αγώνες των αγροτών, εκπαιδευτικών κ.ά. είναι αγώνες - ασπίδα διαφύλαξης των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, ασπίδα διαφύλαξης της δημοκρατίας. Αντίθετα, εχθρός του έθνους και της δημοκρατίας είναι η πολιτική της υποτέλειας, της οικονομικής και παραγωγικής ερήμωσης της χώρας, της αφαίρεσης των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι αγώνες των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών, των αγροτών και των άλλων εργαζομένων είναι δικοί μας αγώνες, είναι αγώνες ζωής και περηφάνιας και καλούνται όλοι οι συνταξιούχοι να σταθούν αλληλέγγυοι", υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Οικοδόμοι

Το Παράρτημα Κολωνού των Οικοδόμων εκφράζει τη συμπαράσταση των οικοδόμων στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και δηλώνει ότι "όπως και πριν, έτσι και τώρα, θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των αγροτών. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας. Στα μπλόκα σας φτερουγίζει και η δική μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας. Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά"!

Η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά έχει οδηγήσει και τον κλάδο των οικοδόμων στην ανεργία, τονίζεται αντίστοιχα στο ψήφισμα συμπαράστασης των οικοδόμων της Λήμνου.Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, γιατί, αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών, πιστός υπηρέτης ντόπιων και ξένων αφεντικών, προχωρεί σε μέτρα αστυνομοκρατίας και την ποινικοποίηση των αγώνων. Ο "εκσυγχρονισμός" της κυβέρνησης και ο "διάλογος" (υβρεολόγιο) του τύπου Τζουμάκα - Γιαννόπουλου δείχνουν καθαρά τι επιφυλάσσει η κυβέρνηση για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί, γιατί είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τη χώρα. Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί από το κοινό μέτωπο πάλης όλων των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας,τονίζουν οι οικοδόμοι της Λήμνου.

Εργαζόμενοι στον επισιτισμό

"Να βάλει τέρμα στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και να λύσει τα προβλήματα των αγροτών σήμερα", καλεί την κυβέρνηση το Σωματείο Μαγείρων και Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας Ν. Αττικής και η Ενωση Υπαλλήλων Εστιατορίων - Ζυθεστιατορίων, Οινομαγειρείων, Κέντρων Διασκέδασης - Εξοχ. Κέντρων και Αποφοίτων Τουριστικής Σχολής Αθηνών - Περιχώρων.Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό, καθώς και οι συνταξιούχοι του κλάδου, διαμαρτυρόμαστε έντονα, τόσο για την πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στους αγρότες και όλους τους εργαζόμενους, όσο και για τον αντιδημοκρατικό - αντικομμουνιστικό της κατήφορο, τονίζεται. Ενώ καταγγέλλονται και η συκοφάντηση και ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, οι διώξεις των αγροτών.

Σύλλογος Γυναικών Υμηττού

Τέλος, την ανησυχία και την αγανάκτηση των γυναικών για την επίθεση τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στους αγρότες, εκφράζει με ψήφισμά του και ο Σύλλογος Γυναικών Υμηττού,ο οποίος απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο που ακολουθεί και να ακούσει τη φωνή της αγροτιάς.

ΚΣ της ΕΣΕΕ

Το ΚΣ της ΕΣΕΕ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους εξεγερμένους αγρότες και "καταθέτει την αγωνία και την ελπίδα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ