Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστική απάντηση σε πολλές περιοχές

Συλλαλητήρια οργανώνουν σήμερα οι αγρότες σε πολλές περιοχές από την Αιτωλοακαρνανία, τα Γιάννενα, την Πρέβεζα μέχρι την Καλαμάτα και το Αίγιο

Παρά την τρομοκρατική και, ταυτόχρονα, ρουσφετολογική επιχείρηση της κυβέρνησης και του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, μεγάλα συλλαλητήρια και "μπλόκα", κατά περίπτωση, οργανώνουν σήμερα και αύριο χιλιάδες αγρότες σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας.

Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας από χτες ήταν έτοιμοι και πραγματοποιούν, σήμερα στις 11 πμ δυναμικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στη θέση Χαλαζιά,του δρόμου Αντιρρίου - Ιωαννίνων.Το συλλαλητήριο γίνεται με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Ηδη, σε πολλά χωριά του νομού παρέταξαν τα τρακτέρ στις πλατείες, έτοιμοι να ξεκινήσουν. Σήμερα, με απόφαση των αντίστοιχων Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, πραγματοποιούνται συλλαλητήρια με αγροτικά μηχανήματα στο Νομό Ιωαννίνων,στο χωριό Ροδοτόπι.Οι αγρότες της περιοχής, παρά το όργιο εκβιασμών, αλλά και την επιχείρηση εξαγοράς συνειδήσεων, στην οποία επιδίδονται μέρες τώρα στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - προεξάρχοντος, στο παρασκήνιο, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη - ήταν αποφασισμένοι να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο. Στην υπηρεσία της διασπαστικής προσπάθειας της κυβέρνησης τέθηκε και η φιλοκυβερνητική διοίκηση της ΟΑΣ Ν. Ιωαννίνων.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας οργανώνουν σήμερα το πρωί και οι αγρότες της Πρέβεζας στον Ωρωπό.Μάλιστα, αναμένεται εκεί στη συγκέντρωση να αποφασιστεί η παραπέρα πορεία του αγώνα τους.

Στη Μεσσηνία οι αγρότες με απόφαση της ΣΕΑ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο - συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί και από εκεί θα μεταβούν στη Νομαρχία. Την παραπέρα πορεία του αγώνα τους θα αποφασίσουν επί τόπου...

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις είχαν πάρει, ως γνωστόν, οι αγρότες πολλών ακόμα περιοχών της χώρας, όπως π. χ. σε Αρτα, Χαλκίδα, Ηλεία και Αίγιο.Στο Αίγιο συνεδρίαζε χτες μέχρις αργά το βράδυ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να μεθοδεύσει την κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής. Στη Βοιωτία

Υπόσχεση για τη συνέχιση του αγώνα τους έδωσαν, χτες, με δύο συλλαλητήρια που οργάνωσαν παράλληλα στη Λιβαδειά και τη Θήβα, οι αγρότες της Βοιωτίας.

Παρά την αστυνομοκρατία, το όργιο ρουσφετολογίας και άσκησης παντοειδών πιέσεων και παρεμβάσεων του τοπικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, οι Βοιωτοί αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω.

"Οποιες μεθόδους και να χρησιμοποιήσουν, κατήγγειλε ο Γιώργος Γκικόπουλος μέλος της ΣΕΑ, δεν πρόκειται να μας κάμψουν, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του αγώνα μας. Αντί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, επιστρατεύει το αστυνομικό κράτος, τους εισαγγελείς και με πιέσεις σε συνδικαλιστές προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών", κατέληξε.

Σε "αντίσταση και αγώνα" κάλεσε τους αγρότες ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ορχομένου Στ. Σφυρής.Τους αγρότες χαιρέτισαν και εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και η ΕΛΜΕ Βοιωτίας. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Ν. Γκατζής,ενώ παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Λ. Γκούνη μέλος της ΚΕ. Την Τετάρτη θα συνεδριάσουν οι ΣΕΑ Λιβαδειάς και Θήβας προκειμένου να οργανώσουν τις παραπέρα κινητοποιήσεις των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ