Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επερίσσευσεν το ψεύδος...

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προχτές το απόγευμα έμοιαζε κυριολεκτικά με σύσκεψη ντετέκτιβς, που προσπαθούσαν να διαλευκάνουν κάποια σκοτεινή υπόθεση. Ολοι οι παριστάμενοι υπουργοί έδειχναν περίσκεπτοι και συνοφρυωμένοι και αρκετοί από αυτούς έφεραν, επιπροσθέτως, εμφανή τα ίχνη των "κοπιαστικών ερευνών" που είχαν κάνει για το θέμα που τους απασχολούσε. Ο Μάκης, λόγου χάρη, είχε πρησμένα μάτια από το ξενύχτι, ενώ ο Μιλτιάδης είχε σφιγμένο το κεφάλι του με μια κορδέλα για να του περιοριστεί ο πονοκέφαλος που του είχαν προκαλέσει οι πολλές σκέψεις. Εκείνος όμως που ήταν σε χειρότερη κατάσταση απ' όλους, ήταν ο Στέφανος. Απ' τα πολλά τρεξίματα είχαν βγάλει φουσκάλες τα πόδια του και κούτσαινε σαν να τον είχε πατήσει τρακτέρ!

- Λοιπόν κύριοι έτοιμοι; ρώτησε κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός και όταν οι παριστάμενοι συγκατένευσαν, έβηξε λίγο και άρχισε να λέει: "Η κατάσταση αγαπητοί που έχει διαμορφωθεί με τις συνεχείς απεργίες είναι κατ' αρχάς ενοχλητική, αλλά πάνω απ' όλα είναι λίαν ύποπτη. Οπως θα έχετε παρατηρήσει όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι απεργούν. Δεν είδαμε λόγου χάρη να απεργούν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές κλπ., αλλά όλο τους εργάτες, τους υπάλληλους και τους αγρότες βλέπουμε στους δρόμους και αυτό δείχνει σαφώς ότι κάποιος κρύβεται πίσω τους και τους υποκινεί. Αυτό ακριβώς το σοβαρό θέμα σάς ζήτησα να ξεδιαλύνετε και ακούω τι καταφέρατε. Αρχίζω λοιπόν από σένα Μιλτιάδη και σε ερωτώ ως υπουργό Εργασίας: "Γιατί ξεσηκώνονται συνέχεια οι εργάτες;"".

Ο Μιλτιάδης σηκώθηκε τότε από τη θέση του και είπε σοβαρά: "Ερεύνησα επισταμένως το θέμα, κύριε πρωθυπουργέ, και διαπίστωσα ότι ουδένα λόγο έχουν να απεργούν οι εργάτες. Υποκινούνται όμως και γι' αυτό ξεσηκώνονται συνέχεια". Αυτά τα "εμβριθή" είπε ο Μιλτιάδης και έκανε να καθήσει, αλλά την ίδια στιγμή πετάχτηκαν πίσω από την καρέκλα του το... "ζωνάρι", η ανεργία και η ακρίβεια και φώναξαν δυνατά: "Κούκου, κούκου"!

Οι ευρισκόμενοι στην αίθουσα ξαφνιάστηκαν για μια στιγμή, αλλά μετά έκαναν όλοι σαν να μην άκουσαν τίποτε. Γι' αυτό ακριβώς και όταν ζητήθηκε από τον Μάκη να πει ως υπουργός Παιδείας γιατί απεργούν δέκα μέρες οι καθηγητές και ετοιμάζονται να ξεσηκωθούν και οι δάσκαλοι, αυτός είπε τα ίδια περίπου με τον προλαλήσαντα: "Το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων ουδέν πρόβλημα αντιμετωπίζει. Είναι όμως επιρρεπές σε υποβολιμαίες παροτρύνσεις άλλων και γι' αυτό έχουμε απεργίες και σ' αυτόν τον χώρο... ". Αυτά είπε ο Μάκης, αλλά μόλις κάθησε κι αυτός, πετάχτηκαν πίσω από την καρέκλα του η... αδιοριστία, οι διπλοβάρδιες των σχολείων, οι αίθουσες - αχούρια και οι γλίσχροι μισθοί των εκπαιδευτικών και φώναξαν όλα μαζί: "παρών, παρών, παρών"!

Η σειρά του Στέφανου τώρα να μιλήσει για τον ξεσηκωμό των αγροτών. Καθώς σηκώθηκε ένιωσε σουβλιές στα πόδια του και έκανε ένα "αχ", αλλά κρατήθηκε όρθιος και άρχισε να αγορεύει: "κατ' αρχήν - είπε - πρέπει να ξέρετε ότι οι αληθινοί αγρότες δεν απεργούν. Εχουν ξεσηκωθεί μόνον κάτι κουτσαβάκια, κάτι μαφιόζοι, υποκινούμενοι, φυσικά, και αυτοί. Κι εγώ δε μιλάω γενικά και αόριστα περί υποκινητών. Ευθαρσώς, λέω, ότι πίσω από τα μπλόκα είναι ο Περισσός"!

Ο Στέφανος ήταν έτοιμος να δεχτεί τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για την καταγγελία του που πολύ βόλευε την κυβέρνηση, όταν άνοιξε ξαφνικά η πόρτα της αίθουσας και μπούκαραν μέσα η... ΓΚΑΤΤ, η ΚΑΠ και πλήθος ΕΟΚικές ντιρεκτίβες, άκρως καταστροφικές για την ελληνική γεωργία και για τους Ελληνες αγρότες, φυσικά.

Ο Στέφανος έκανε πως εκπλήσσεται με το "λεφούσι" που εισέβαλε και ρώτησε τάχα απορών: "Ποιοι είσαστε εσείς; ".

- Μας ξέρεις, πολύ καλά, κύριε Μιγχάουζεν και επομένως η ερώτησή σου είναι, όπως λένε, ως... εκ περισσού!

Επειτα η ΓΚΑΤΤ, η ΚΑΠ και οι ντιρεκτίβες, πήγαν και ενώθηκαν με το "ζωνάρι", την ανεργία, τα χαρατσώματα και τα άλλα δεινά της ΠΑΣΟΚικής πολιτικής και είπαν με μια φωνή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς: "Το ξέρετε, Ταρτούφοι, πολύ καλά πως μόνον εμείς ξεσηκώνουμε τον κόσμο. Εμείς είμαστε οι μοναδικοί υποκινητές κι αν θέλετε να λήξουν όλες οι απεργίες, δεν έχετε παρά να κάνετε αυτό: Να μας καταδικάσετε"!

Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ