Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν αποσύρεται το εμβόλιο μηνιγγίτιδας

Δεν αναστέλλεται στη χώρα μας η κυκλοφορία του εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα - όπως συνέβη στη γειτονική Ιταλία - αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σύμφωνα με την Επιτροπή Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση στις 22 Γενάρη 1997, κατά την παραγωγή του προϊόντος τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας ως προς τη μετάδοση εγκεφαλοπάθειας.

Την Κυριακή οι ιταλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την απόσυρση του εμβολίου, για προληπτικούς λόγους, τονίζοντας ότι το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας παρασκευάζεται από εντόσθια και τον εγκέφαλο βοοειδών.

Την απόσυρση του εμβολίου στην Ιταλία ο ΕΟΦ την αποδίδει στη χρήση υλικού βόειας προέλευσης κατά την παραγωγή του εμβολίου και επισημαίνει ότι σε καμία άλλη κοινοτική χώρα δεν έχουν παρθεί ανάλογα μέτρα. Σημειώνει ότι το προϊόν αυτό έχει εγκριθεί και κυκλοφορεί με κοινοτικές διαδικασίες (1992-1993), κατά τις οποίες έχει αξιολογηθεί ο τρόπος παραγωγής τους και έχει θεωρηθεί ασφαλής.

Σε ανακοίνωσή της η φαρμακευτική εταιρία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ, που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας το εμβόλιο, αναφέρει ότι το εμβόλιο παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου χημικά με πλήρως ελεγμένα υλικά στις ΗΠΑ, από όπου εισάγεται έτοιμο για χρήση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ