Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
"Η κυβέρνηση έχει στήσει μπλόκα σε όλους τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Ο κ. Τζουμάκας και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να συκοφαντήσουν το αγροτικό κίνημα, για να βγει λάδι η πολιτική της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, αναγορεύουν το ΚΚΕ ως κόμμα, ούτε λίγο ούτε πολύ, επικίνδυνο για την πρόοδο του τόπου, μόνο και μόνο γιατί στηρίζει τους αγροτικούς αγώνες και απαιτεί ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών. Τέτοιες δηλώσεις δείχνουν τον κατήφορο της κυβέρνησης, την έλλειψη θέλησης να σταθεί θετικά απέναντι στα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οι αγρότες που κινητοποιούνται δεν αποτελούν μια μικρή μειοψηφία, όπως ισχυρίζεται ο ψευδόμενος συνειδητά κύριος Τζουμάκας. Από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΕΕ χτυπιέται ολόκληρη η μικρομεσαία αγροτιά της χώρας. Γι' αυτό και οι κινητοποιήσεις της έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή στον αγροτικό αγώνα καλύπτει όλους τους αγρότες, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Οι αγρότες εφαρμόζουν στην πράξη την πείρα τους, ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Χρώμα, και μάλιστα μαύρο, για τα λαϊκά στρώματα έχει η κυβερνητική πολιτική.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να υπονομεύσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις με την εξαγγελία κονδυλίων για την "πρόοδο" της αγροτικής οικονομίας. Κρύβει το γεγονός ότι τα όποια ποσά διατίθενται από την ίδια και την ΕΕ, σκοπεύουν στην υποβοήθηση των στόχων των πολυεθνικών να εξολοθρευτεί το 50% των αγροτικών νοικοκυριών, σε όφελος των μεγαλοκαπιταλιστών. Αυτό το έγκλημα ονομάζουν εκσυγχρονισμό, πρόοδο και μονόδρομο και καθυβρίζουν τους αγρότες που υπερασπίζονται την επιβίωσή τους.

Αποτελεί πρόσχημα η δήθεν επιδίωξη της κυβέρνησης να προστατέψει τις εθνικές οδούς από τα μπλόκα των αγροτών. Μπλόκα έχει στήσει η κυβέρνηση με την πολιτική της σε όλους τους εργαζόμενους.Γι' αυτό και τα περί διαλόγου είναι τουλάχιστον υποκριτικά. Διάλογο η κυβέρνηση θεωρεί την υποταγή στην πολιτική της. Από παχιά λόγια και "κοινωνικούς διαλόγους" ο λαός έχει χορτάσει. Απαντάει με μπλόκα στα μπλόκα της κυβέρνησης.

Επειδή οι εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα, η ίδια η πραγματικότητα υποχρεώνει σε ενιαία δράση και όχι σε διαχωρισμούς, εξαιτίας της ταλαιπωρίας που δημιουργεί σε κλείσιμο των εθνικών οδών. Ασύγκριτα μεγαλύτερη ταλαιπωρία προκαλεί στο λαό η κυβέρνηση. Αυτή ξεπουλάει τα πάντα. Η διαμαρτυρία των βιομηχάνων - μεγαλεμπόρων και άλλων της πλουτοκρατίας ότι χάνουν οικονομικά, πρέπει να αφήνει αδιάφορο το λαό.

Κάνει λάθος η κυβέρνηση, αν νομίζει ότι πλήττει το ΚΚΕ, μιλώντας για την επιδίωξή του να δημιουργηθεί λαϊκό μέτωπο. Το ΚΚΕ ποτέ δεν έκρυψε την αναγκαιότητα του λαϊκού μετώπου πάλης, που έχει δοκιμαστεί ιστορικά και έχει αποδώσει, όταν υπερασπίζονται όλα τα μέρη του με συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Υποστηρίζουμε τα αιτήματα και τον αγώνα των αγροτών. Οι κομμουνιστές θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία και των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων. Γι' αυτό ακριβώς, το ΚΚΕ βρίσκεται στο στόχαστρο των πολιτικών των μονοπωλίων.Η κυβέρνηση των ΜΑΤ ας αναλογιστεί τις ευθύνες της. Ο λαός δεν κάνει πίσω, δυναμώνει την πάλη του. Θα περάσει στην αντεπίθεση και στη συντονισμένη δράση με τους λαούς της Ευρώπης που έχουν ξεσηκωθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ