Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κλειδί" η Δημοτική Κίνηση

Στην ανάγκη να μελετηθούν καλύτερα οι θέσεις του Κόμματος για την Αυτοδιοίκηση, στο φόντο της νέας πραγματικότητας, που διαμορφώνουν τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές που συντελούνται στο χώρο, αναφέρθηκε, σε σύντομη παρέμβασή της στη συζήτηση, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρηγα.

"Ο θεσμός σήμερα, σημείωσε, έχει ενσωματωθεί στο αστικό καθεστώς περισσότερο απ' ό,τι παλιότερα. Μετέχουμε, παλεύουμε σ' αυτόν, αλλά χρειάζεται και να επεξεργαζόμαστε καλύτερα τη θέση μας, καθώς είναι φανερό πως τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που είχε παλιότερα δεν υπάρχουν σήμερα".

Αναφερόμενη στη σχέση της ΚΟΒ με τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, σημείωσε την ανάγκη πιο ουσιαστικής καθοδηγητικής βοήθειας, ώστε να γίνονται κατανοητά τα προβλήματα και τα μέτωπα που ανοίγονται. "Ο κρίκος, είπε, που θα "δέσει" την ΚΟΒ με την ΤΑ είναι η απασχόληση με τα λαϊκά προβλήματα". Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, η Δημοτική Κίνηση είναι το "κλειδί" για τη σύνδεση της Αυτοδιοίκησης με την ΚΟΒ. Η κίνηση πρέπει να είναι ένας χώρος που θα ασχολείται με τα προβλήματα, χώρος συσπείρωσης του κόσμου. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η διακοπή συμβάσεων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, ή το πρόβλημα των ναρκωτικών, τονίζοντας πως είναι κεντρικό ζήτημα η λειτουργία και το περιεχόμενο δουλιάς των Κινήσεων για τη δραστηριοποίηση ευρύτερων δυνάμεων, που, από τη θέση τους, τα προβλήματά τους, βρίσκονται σε σύγκρουση με το σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ