Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Αθρόα "παραγωγή" καταδικαστικών αποφάσεων

Αλλοι 8 καταδικάστηκαν χτες σε ποινή ενός έτους στη Λάρισα. Δίκες εκατοντάδων αγροτών στις επόμενες μέρες σ' όλους τους θεσσαλικούς νομούς

Στήνοντας μια "βιομηχανία" δικών εναντίον των αγροτών και χρησιμοποιώντας δικαστές με "υπερβάλλοντα ζήλο" που επιβάλουν πολύ βαριές ποινές, η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες, προσδοκώντας ότι έτσι δε θα πάρουν μέρος στη νέα αγροτική κινητοποίηση που ξεκινάει σήμερα. Χτες το τριμελές πλημμελειοδικείο της Λάρισας καταδίκασε, με "συνοπτικές διαδικασίες", 8 αγρότες από τα χωριά Ομορφοχώρι και Μελία σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή, επειδή πήραν μέρος με τα τρακτέρ στο προειδοποιητικό νομαρχιακό συλλαλητήριο, που είχε γίνει στις 13 Μάρτη του 1995, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες άλλοι 14 καπνοπαραγωγοί από χωριά της Ελασσόνας και της Λάρισας είχαν καταδικαστεί σε πολύμηνες φυλακίσεις και παλιότερα δεκάδες άλλοι αγρότες είχαν στηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή αγωνίστηκαν για το δίκιο τους και τιμωρήθηκαν σκληρά γι' αυτό.

Και η "βιομηχανία" των στημένων δικών "καλά κρατεί". Σήμερα δικάζονται αγρότες στην Καρδίτσα, αύριο και την ερχόμενη Παρασκευή πάλι στη Λάρισα και στις 8 Απρίλη πάνω από 130 αγρότες από τα χωριά Ζάρκο και Κεραμίδι των Τρικάλων - ανάμεσά τους και ο Σπ. Τσιοτινός,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Ανοιξη", πρόεδρος της Κοινότητας Ζάρκου και μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα - θα κάτσουν στο σκαμνί για τη συμμετοχή τους στη μεγαλειώδη κινητοποίηση του Μάρτη του 1995.

Η τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης εναντίον των αγωνιστών αγροτών έχει προκαλέσει την οργή και αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας, που ετοιμάζεται ν' απαντήσει με την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή του στη νέα κινητοποίηση. Η τακτική της κυβέρνησης - η οποία τα μόνα όπλα που χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει τον ξεσηκωμό της αγροτιάς είναι οι απειλές για χρησιμοποίηση των ΜΑΤ και των εισαγγελέων και οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων - θα της έρθει "μπούμερανκ", αφού οι αγρότες αντί να τρομοκρατούνται και να δειλιάζουν, πεισμώνουν και δηλώνουν παντού και πάντα πως θα συνεχίσουν ν' αγωνίζονται, με όσα και ό,τι μέσα διαθέτουν για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων τους και την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ