Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ
τα προβλήματα

Σε ανακοίνωσή της η Σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών όλης της χώρας τονίζει ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι και το μόχθο τους να υπερασπίσουν και την αγροτική παραγωγή να προστατέψουν και για την επιβίωσή τους να αγωνιστούν. Απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ για κοινό αγώνα επιβίωσης

Σε ανοιχτή τρομοκρατική - συκοφαντική επίθεση κατά του ηρωικού αγώνα των αγροτών, καταφεύγει η κυβέρνηση Σημίτη βρίζοντας και απειλώντας τους αγρότες με την κρατική καταστολή, αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Απτόητοι, ωστόσο, οι μικρομεσαίοι αγρότες - όπως έδειξε η προχτεσινή ομόφωνη και ομόθυμη απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης, στην οποία πήραν μέρος οι Συντονιστικές Επιτροπές της Θεσσαλίας και όλων, σχεδόν, των άλλων περιφερειών - προχωρούν αποφασιστικά στις νέες μεγάλες πολύμορφες κινητοποιήσεις τους.

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς παίρνει πανελλαδικό χαρακτήρα. Αρχίζει, σήμερα, από την Καρδίτσα με μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών και παράταξη των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούν, αύριο Τετάρτη, οι αγρότες Τρικάλων και Λάρισας, αλλά και στη Μακεδονία και σε πολλές ακόμα περιοχές, από τον Εβρο μέχρι την Πελοπόννησο, τη Στερεά και την Ηπειρο. Η κινητοποίηση θα κλιμακωθεί με αποκλεισμούς δημόσιων υπηρεσιών, διοδίων, σιδηροδρομικών γραμμών και από τις 4 Φλεβάρη οδικών κόμβων, αν η κυβέρνηση δε λύσει τα αγροτικά προβλήματα.

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλεται η κυβερνητική τρομοκρατική συκοφαντική επιχείρηση και αφού υπογραμμίζεται ότι οι κομμουνιστές θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία των κινητοποιήσεων, καλείται η κυβέρνηση των ΜΑΤ να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να δώσει λύσεις στα προβλήματα.


ΣΕΛ.  11   -   15

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ