Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χυδαίος αντικομμουνισμός Γιαννόπουλου

Εβρισε τους αγρότες, αλλά και το ΚΚΕ. Αποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνος είναι, ξέθαψε το ιδιώνυμο και το νόμο 509!

Το αυταρχικό, αποκρουστικό, αλλά προπάντων επικίνδυνο πρόσωπο της σημερινής εξουσίας έδειξε χτες ξεκάθαρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος.Δεν καταφέρθηκε απλά κατά της αγωνιζόμενης αγροτιάς, αλλά επιδόθηκε σε έναν αγοραίο αντικομμουνισμό, φτάνοντας σε σημείο να δικαιολογήσει το "ιδιώνυμο", το νόμο 509 και τις δηλώσεις "νομιμοφροσύνης".

Χρησιμοποιώντας εκφράσεις δανεισμένες από παλιότερες μαύρες εποχές περί "εννόμου τάξεως", "αμφισβήτησης του κύρους του κράτους" κλπ. εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΚΚΕ, αλλά και κατά όλων όσοι εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους αγρότες, εκτόξευσε απειλές κατά των αγροτών και καταφέρθηκε κατά των δημοσιογράφων που "παίρνουν το μέρος των αγροτών".

Κατά τον Ε. Γιαννόπουλο οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι "βαριά προσβολή της έννομης τάξης και αμφισβήτηση του κύρους του κράτους, του νόμου ή της δύναμης του νόμου" και ότι "αυτή η συμπεριφορά εκπορεύεται από το ΚΚΕ". Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία, συνέχισε τον αντικομμουνιστικό του κατήφορο, λέγοντας: "Το ΚΚΕ, προκειμένου να πάρει μέρος στις εκλογές, είχε στείλει μια δήλωση στον Αρειο Πάγο, όταν με νόμο του Καραμανλή είχε ζητηθεί από το κόμματα ότι θα πάρουν μέρος εκείνα τα οποία δεν αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποσκοπούσαν στη βιαία κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελευθέρου δημοκρατικού πολιτεύματος. Και με υπογραφή του κυρίου Φλωράκη, μάλλον, έλεγε ότι "εμείς συμμορφούμεθα με αυτή την επιταγή του νόμου". Τώρα, βέβαια, δε λέμε ότι εδώ επιχειρείται η ανατροπή του πολιτεύματος, αλλά επιχειρείται η ανατροπή της έννομης τάξης". Αποδεικνύοντας τέλος ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν αδίστακτο διαχειριστή της εξουσίας, έφτασε στο σημείο να απειλήσει το ΚΚΕ λέγοντας: "Ο Βενιζέλος, όταν έκανε το ιδιώνυμο, είχε την εποχή εκείνη αιτιολογία ισχυρή. Οταν έγινε ο νόμος 509/47 υπήρχε πάλι μια αιτιολογία ισχυρή".

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις, προσπάθησε να εκφοβίσει τους αγρότες, λέγοντας ότι διαπράττουν ποινικά αδικήματα. "Η κυβέρνηση, καθαρά και ξάστερα, έχει πάρει θέση και έχει προαναγγείλει ότι θα αποκρούσει την κατάληψη των δρόμων. Θα αποκρούσουμε την προσβολή. Η μεν αστυνομική δύναμη και η κυβέρνηση βρίσκονται σε άμυνα, οι δε Παττάκηδες βρίσκονται σε βάρβαρη, φασιστική, τραμπουκική, γαϊδουρινή συμπεριφορά".

Προσπαθώντας δε να υπεραμυνθεί ο Ε. Γιαννόπουλος την "έννομη τάξη", αλλά ομολογώντας τα συμφέροντα τίνος εξυπηρετεί, επικαλέστηκε την επιστολή που έστειλαν οι βιομήχανοι, οι εξαγωγείς, ο σύνδεσμος των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ, η Ομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ξενοδόχοι κλπ. και ζητούσαν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για να "αποτραπεί ενδεχόμενη νέα αναστάτωση στην οικονομική ζωή από τις προαναγγελλόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών". Χαρακτήρισε "αστοιχείωτους" και "αγράμματους" όσους δημοσιογράφους "παίρνουν το μέρος των αγροτών", γιατί "αποσιωπούν το γεγονός ότι μια τέτοια ενέργεια αποτελεί έγκλημα" (σ. σ. οι κινητοποιήσεις των αγροτών).

Τέλος, επιτέθηκε και κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Κυριαζίδη για δηλώσεις του που έκανε στον Τύπο, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση και να μη βάλει τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τους αγρότες. Και βέβαια δεν παρέλειψε να τον απειλήσει, λέγοντας "το λόγο έχει ο αρχηγός της Αστυνομίας για τον κ. Κυριαζίδη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ