Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Αυξάνουν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία
  • Με συντριπτική πλειοψηφία οι ΕΛΜΕ όλης της χώρας αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας
  • Ξεπέρασε το 80% η συμμετοχή πανελλαδικά

Με ολοένα και μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία διαρκείας οι καθηγητές δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να σπάσουν την αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και απαιτήσουν λύσεις για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η δημόσια δωρεάν παιδεία.

Χτες τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία έφτασαν στο 85% πανελλαδικά, και κυμάνθηκαν από 70% το μικρότερο μέχρι και 100% το μεγαλύτερο, ενώ παράλληλα οι καθηγητές του Λεκανοπεδίου πραγματοποιούσαν άλλη μια δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι καθηγητές συγκεντρώθηκαν περίπου στις 11.30 το πρωί στην οδό Μητροπόλεως και την κράτησαν κλειστή μέχρι τις 1.30 μ.μ., σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το υπουργείο Παιδείας, φωνάζοντας συνθήματα όπως, "οι καθηγητές δεν είναι συντεχνία παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία" και "σήμερα 80, αύριο 100, αυτό θα είναι το ποσοστό".

Είχε προηγηθεί το Σάββατο, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας διαρκείας και αυτήν την εβδομάδα με 79 ψήφους υπέρ, 2 ψήφους λευκές και 1 κατά.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και χαιρέτισε η Ε. Μηλιαρωνικολάκη υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ της ΚΚΕ.

Νέο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες το βράδυ οι καθηγητές έξω από το υπουργείο Παιδείας, την ίδια ώρα που το ΔΣ της ΟΛΜΕ πραγματοποιούσε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Γερ. Αρσένη.

Στη Θεσσαλονίκη

Ξεπέρασε το 80% το ποσοστό συμμετοχής των καθηγητών της Θεσσαλονίκης στη χτεσινή μέρα της απεργίας. Παράλληλα, το πρωί πραγματοποίησαν μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας των τελευταίων χρόνων.

Από το πρωί χτες οι απεργιακές επιτροπές περιόδευαν στα σχολεία του νομού για να καλέσουν τους συναδέλφους τους να απεργήσουν. Ομως στις περισσότερες περιπτώσεις έβρισκαν τα σχολεία κλειστά, αφού η συμμετοχή στην απεργία ήταν σχεδόν καθολική. Μάλιστα, στα σχολεία του πρωινού κύκλου της Γ ΕΛΜΕ, το ποσοστό συμμετοχής "έσπασε" το 95%.

Η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην Καμάρα και η πρωτοφανής σε μαζικότητα και δυναμισμό πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης κατέληξε προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί οι καθηγητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ με το τέλος της κινητοποίησης ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, όπου θα συζητηθεί η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.

Παράλληλα οι ΕΛΜΕ συνεχίζουν τις ενημερωτικές συσκέψεις με γονείς και μαθητές οι οποίοι στο σύνολό τους εκφράζουν συμπαράσταση στον αγώνα των καθηγητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ