Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεύτερη βδομάδα αγώνα των καθηγητών

Με τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία να αυξάνονται, καθώς περνούν οι μέρες, οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα την κινητοποίησή τους, ενώ απόφαση για κάθοδο σε απεργία πήραν και οι δάσκαλοι, που αρχίζει στις 3 Φλεβάρη.

Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις προκαλούν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, που επιχειρεί να περάσει, με δόλωμα την "ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια".

Η ουσία των μέτρων, δεν είναι τίποτα άλλο από την επιδίωξη παραγωγής επιπλέον φθηνής εργατικής δύναμης, στη βάση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων που προωθούν και εφαρμόζουν κυβέρνηση και πολυεθνικές", υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Πρόκειται για μεθοδευμένη υπονόμευση του δημόσιου, δωρεάν, ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, επισημαίνουν οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας", τονίζοντας ότι "στη σύγκλιση της συντήρησης, θα απαντήσουμε με τη σύγκλιση των αγώνων μας". Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, το ΤΕΕ και η Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ


ΣΕΛ.  22   -   24

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ