Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κρατάμε όρθια την τιμή της Ελλάδας"
  • Ομόφωνη και ομόθυμη η απόφαση για πανελλαδικό αγροτικό ξεσηκωμό στην Πανελλαδική Σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα
  • Με όπλα την ενότητα, την αποφασιστικότητα, την ψυχραιμία και τον καλό συντονισμό της πάλης σε πανελλαδικό επίπεδο, απαντάει η αγροτιά στην τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης

Με όπλα την ενότητα, την αποφασιστικότητα, την ψυχραιμία και τον καλό συντονισμό της πάλης σε πανελλαδικό επίπεδο, αντιμετωπίζει η αγροτιά την τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης εναντίον της, ενόψει της νέας αγροτικής κινητοποίησης που ξεκινάει σήμερα.

Στην πανελλαδική σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα,που πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή στη Λάρισα, αναδείχτηκε το αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί σ' ολόκληρη τη χώρα και δηλώθηκε ομόθυμα η απόφαση των Ελλήνων αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, διεκδικώντας λύσεις στα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας μας. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών από τη Θράκη,τη Μακεδονία,τη Θεσσαλία,την Ηπειρο,τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Ολοι όσοι μίλησαν εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση για την τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης εναντίον της αγωνιζόμενης αγροτιάς και δήλωσαν με έμφαση πως είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους για να προστατέψουν το αγροτικό εισόδημα, να διασώσουν την παραγωγική βάση της Ελλάδας, για να μείνουν στα χωριά τους και να καλλιεργούν τη γη τους.

"Η κυβέρνηση μάς συμπεριφέρεται και μας αντιμετωπίζει σαν να είμαστε ο εχθρός της Ελλάδας", είπε ο Βαγγέλης Μπούτας,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και πρόσθεσε: "Εμείς, όμως, παλεύουμε για να τρέφεται ο λαός μας, για να μην ερημώσει η ύπαιθρος, για την επιβίωσή μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στο δίκιο του αγώνα μας και γι' αυτό δε μας τρομάζουν οι απειλές για χρησιμοποίηση των εισαγγελέων και των ΜΑΤ. Αυτή τη φορά, προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα είμαστε πιο πολλοί, πιο αποφασιστικοί και καλύτερα οργανωμένοι. Η παρουσία εδώ στη Θεσσαλία εκπροσώπων Συντονιστικών Επιτροπών από ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύει ότι οι Θεσσαλοί αγρότες δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, θέλοντας να μας απομονώσει και να μας διασπάσει".

"Με τον αγώνα μας θα κερδίσουμε"

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και όλες οι άλλες παρεμβάσεις εκπροσώπων Συντονιστικών Επιτροπών. Αναφέρουμε μερικά αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα:

Θ. Τσαλόπουλος, μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: "Θέλουν να σπάσουν την ενότητά μας ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του "διαίρει και βασίλευε". Δε θα το πετύχουν. Με τον αγώνα μας τελικά θα κερδίσουμε".

Θ. Κοκκινούλης, μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής: "Να το πάρει χαμπάρι η κυβέρνηση ότι μέχρι να λυθούν τα προβλήματά μας εμείς θα βρισκόμαστε στους δρόμους".

Γ. Ρίσκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μακεδονίας - Θράκης:

"Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά. Θα παρεμποδίσουμε τον υπουργό Γεωργίας να κάνει τα εγκαίνια της "Αγρότικα" στη Θεσσαλονίκη".

Ζ. Ζάρας, από την Κοζάνη: "Διευρύναμε τη Συντονιστική Επιτροπή, θα κλείσουμε σε δύο κόμβους και τη ΔΕΗ. Οσο η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της συκοφαντούν την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, τόσο οι αγρότες την εμπιστεύονται περισσότερο".

Λ. Παπαδόπουλος, από την Πέλλα: "Θα κρατήσουμε την ενότητά μας και θα κερδίσουμε".

Θ. Ζήκος, από τα Γιάννενα: "Φιλοδοξούμε σε τούτη την κινητοποίηση να έχουμε πολλαπλάσιες δυνάμεις. Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε "μολών λαβέ"".

Ξ. Μελισσάρης, από τη Βοιωτία: "Είναι καταστροφή για την Ελλάδα να μην μπορεί ο αγρότης να παράγει και να πουλά τα προϊόντα του. Γι' αυτό ο αγώνας μας "κρατάει όρθια", όχι μόνο την τιμή της αγροτιάς αλλά και της πατρίδας μας".

"Ο κόσμος ανταποκρίνεται"

Ν. Καραμπάς, από Αιτωλοακαρνανία: "Διοργανώνουμε συσκέψεις με εκπροσώπους μαζικών φορέων των άλλων λαϊκών τάξεων και στρωμάτων καλώντας τους να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα μας".

Γραμματικός (από Αργολίδα): "Στα χωριά μάς λένε να προχωρήσουμε πιο δυναμικά. Στόχος μας αυτή τη φορά να κλείσουμε και τον Ισθμό".

Κατσιδήμας (από το Αίγιο): "Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μας, αφού νιώθει στο πετσί του την αντιαγροτική πολιτική".

Γ. Γκουρμούτης (από Ηλεία): "Ας έρθει ο "ηρωικός" Γιαννόπουλος να μπει επικεφαλής των ΜΑΤ που απειλούν ότι θα μας χτυπήσουν. Δε θα δειλιάσουμε. Ενωμένοι δε φοβόμαστε κανέναν".

Γ. Παττάκης (μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής): "Κυβέρνηση και ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με στόχο να στρέψουν άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον των αγωνιζόμενων αγροτών. Εδώ και αρκετές μέρες αναφέρονται μόνο στις 4 Φλεβάρη που θα βγουν τα τρακτέρ και θα αποκλείσουν τους δρόμους, ενώ οι αγρότες ξεκινούν την κινητοποίηση από τις 28 Γενάρη, χωρίς αποκλεισμούς δρόμων και η κυβέρνηση έχει τα περιθώρια να ικανοποιήσει τα επείγοντα και δίκαια αιτήματά μας, ώστε να μη γίνουν οι αποκλεισμοί. Φαίνεται καθαρά, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με την πολιτική της ΕΕ και να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Εμείς θ' αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία κι αποφασιστικότητα τις προκλήσεις και τις απειλές της κυβέρνησης συνεχίζοντας τον αγώνα μας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου της χώρας μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ