Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
8 ΜΑΡΤΗ - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ο αγώνας για την ισοτιμία στοιχείο της ταξικής πάλης

Πλούσια σε μηνύματα και περιεχόμενο η χτεσινή εκδήλωση στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Η ανάγκη να δυναμώσουν οι εργατικοί, ταξικοί αγώνες για να βελτιωθεί η θέση της γυναίκας, βρέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής εκδήλωσης που οργάνωσε η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Ο αγώνας για την ισοτιμία των γυναικών είναι στοιχείο της ταξικής πάλης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που γέμισε με εργαζόμενες κάθε ηλικίας, ένα χρόνο μετά τη συγκρότηση της Γραμματείας Γυναικών του Μετώπου, και ανέδειξε πόσο επίκαιρο είναι το πραγματικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη.

«Τιμάμε τις αγωνίστριες του συνδικαλιστικού κινήματος που έδωσαν τη ζωή τους στους λαϊκούς αγώνες. Συνεχίζουμε τον αγώνα με συνέπεια, για την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ ως πραγματικού εκφραστή των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι να σταματήσει η εκμετάλλευση αντρών και γυναικών από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους», σημείωσε ως κεντρική ομιλήτρια η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικών, καλώντας τις εργάτριες να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την απεργία της 15ης Μάρτη.

«Η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα και τα δικαιώματά μας πρέπει να τα διεκδικούμε μέσα από τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση», υπογράμμισε η Τούλα Τριανταφύλλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ και της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ. Ακόμα χαιρέτισαν αντιπρόσωποι της ΟΓΕ, του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας και του Κέντρου Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ένα ιδιαίτερα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν η μαθητική ορχήστρα Ηλιούπολης «Μάνος Λοΐζος», η μαθητική χορωδία του 4ου και 6ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, όπως και η χορευτική ομάδα Νέων Γυναικών της Μιοάρας Ποπέσκου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμάει τη Μέρα της Γυναίκας(2007-03-01 00:00:00.0)
Πολύμορφες εκδηλώσεις για τη γυναίκα εργάτρια(2006-03-08 00:00:00.0)
Για τις γυναίκες του καθημερινού αγώνα(2006-03-04 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ τιμά τη γυναίκα της εργατικής τάξης(2006-03-03 00:00:00.0)
Κάθε λεπτό μετράει!(2005-05-04 00:00:00.0)
Στους χώρους δουλιάς, εργάτη τον εργάτη(2005-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ