Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρέος η συνέχιση του αγώνα

Εκδήλωση προς τιμήν του αγωνιστή Νίκου Νικηφορίδη διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή η ΕΔΥΕΘ

Σήμερα, που οι νεοβάρβαροι της Νέας Τάξης - ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ -έχουν σπείρει την περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής με ραδιενεργά και τοξικά δηλητήρια, που εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές καταδικάζοντας τους λαούς και τα παιδιά σε ζωή με πολέμους, φτώχεια και ανέχεια, είναι χρέος κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου, όλου του λαού να συσπειρωθεί στο φιλειρηνικό κίνημα και να δυναμώσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

Αυτό το μήνυμα αναδείχτηκε και μέσα από την εκδήλωση τιμής στη μνήμη του πρωτομάρτυρα της Ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη, που διοργάνωσε η ΕΔΥΕΘ και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μάρτη στο πάρκο Ειρήνης στις Συκιές.

Εκατοντάδες αγωνιστές και φίλοι της ειρήνης αντάμωσαν, στο πάρκο Ειρήνης, λίγα μέτρα μακριά από το Επταπύργιο, που είχε μετατραπεί σε χώρο βασανιστηρίων και εκτελέσεων για χιλιάδες αγωνιστές. Εκεί εκτελέστηκε πριν από 55 χρόνια και ο Νίκος Νικηφορίδης, σε ηλικία 23 ετών. Είχε συλληφθεί στις αρχές του 1950 και παραπέμφθηκε σε έκτακτο στρατοδικείο με την κατηγορία της έσχατης προδοσίας, για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια συλλογής υπογραφών κάτω από την «έκκληση της Στοκχόλμης» που εξέφραζε την αντίθεση στην εξάπλωση των ατομικών όπλων και υπογράφηκε συνολικά από 200 εκατ. ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αλλοι 14 νεολαίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Στην εκδήλωση μίλησε η Αναστασία Γρηγοριάδου, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ, που, εκφράζοντας την απόφαση των χιλιάδων αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, δήλωσε την απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Οπως είπε, «συνεχίζουμε, για να σταματήσουμε τις φρικαλεότητες και τον πόλεμο στο Ιράκ. Για να μην ανάψει η φωτιά που είναι έτοιμη στο Κοσσυφοπέδιο και συμπαρασύρει και τους γειτονικούς λαούς. Για να συμπαρασταθούμε στους Παλαιστίνιους και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για τη λευτεριά τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό. Για να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα κατοχής από τις άλλες χώρες. Για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ. Για να μην περάσει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Για τη συνεργασία και τη φιλία των λαών. Για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ