Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ληγμένα γάλατα

Γρηγοριάδης Κώστας

Με την... άδεια, λέει, των κτηνιάτρων, οι φαντάροι και το υπόλοιπο προσωπικό της 8ης Μεραρχίας στα Γιάννενα, καταναλώνουν ληγμένο γάλα. Δεν ξέρουμε τι σχέση έχουν αυτές οι ποσότητες με τις παρτίδες ακατάλληλου γάλακτος που πολύ πρόσφατα εντοπίστηκαν στις αποθήκες του στρατού στον Πειραιά, αλλά είναι βέβαιο ότι κάτι σάπιο και ύποπτο υπάρχει σ' όλη την ιστορία. Και με τις προμήθειες και με τους προμηθευτές και με όσους αποφασίζουν για τα προμηθευόμενα προϊόντα.

Εκείνο πάντως που δε χωρά αμφιβολία, είναι ότι ορισμένοι, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν επιχειρηματικά συμφέροντα, δε διστάζουν να παίζουν με την υγεία των παιδιών του λαού που υπηρετούν τη θητεία τους, δίνοντάς τους ακόμα και τρόφιμα που δεν πληρούν τους όρους και τις προδιαγραφές καταλληλότητας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των στρατευμένων.

Αραγε τι σχέση έχει με την όλη ιστορία η - σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες - παραίτηση μελών της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφαλείας που εκλέγονται από το πολιτικό προσωπικό της 8ης Μεραρχίας; Τι απαντά σε όλα αυτά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και η κυβέρνηση; Αραγε, θα επέτρεπε ποτέ ο αρμόδιος υπουργός να καταναλώσουν τα δικά του παιδιά - έστω με την άδεια κτηνιάτρου - ληγμένο γάλα; Και πώς αντιμετωπίζει το γεγονός, ότι παιδιά άλλων υποχρεώνονται από τις υφιστάμενες σε αυτόν υπηρεσίες να πίνουν γάλα που έχει λήξει;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ