Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
8 ΜΑΡΤΗ - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Βραβεύτηκε η Χρυσούλα Γιαταγάνα

Eurokinissi

Τη Χρυσούλα Γιαταγάνα, πρώην εισαγγελέα, δημοτική σύμβουλο στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, βράβευσε προχτές το απόγευμα ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Πρόκειται για το «Βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς ΑΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ», που απονέμει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Φέτος βραβεύτηκε η Χρ. Γιαταγάνα, η οποία εδώ και χρόνια έχει δώσει σκληρή μάχη για τον εξανθρωπισμό των φυλακών Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) και την εξυγίανση της Δικαιοσύνης. Για τη δράση της μάλιστα υπέστη και πληθώρα πειθαρχικών και ποινικών διώξεων για να αναγκαστεί να παραιτηθεί το 2000 από το δικαστικό σώμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Προβλήματα της Δικαιοσύνης, χτες και σήμερα».«Η Δικαιοσύνη πρέπει να θωρακιστεί και να καταστεί απρόσβλητη από παρεμβάσεις, από οπουδήποτε και αν προέρχονται αυτές», σημείωσε στην ομιλία της η Χρ. Γιαταγάνα η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στην έρευνά της για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές του Γεντί Κουλέ και τις δικαστικές διαμάχες που είχε στην προσπάθεια για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ