Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
8 ΜΑΡΤΗ - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
«Θέλουμε τις γυναίκες πρωταγωνίστριες»

Στο χαιρετισμό του στη σύσκεψη γυναικών του ΠΑΜΕ, ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ Γιώργος Μαυρίκος, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε:

«Το ειδικό βάρος που έχουν για τη ΝΑΣ οι γυναίκες και πρώτα απ' όλα οι εργαζόμενες γυναίκες θα εκφράζεται όλο αυτό το διάστημα πολύμορφα. Στις καθημερινές μας δραστηριότητες, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις μας. Θα εκφραστεί και με τη συμμετοχή τους στις εκλογικές επιτροπές και στο ψηφοδέλτιό μας στις επερχόμενες Νομαρχιακές Εκλογές.

Εμείς θέλουμε τις εργαζόμενες γυναίκες πρωταγωνίστριες στον ταξικό αγώνα, πολύ περισσότερο σήμερα, που αποκτά προτεραιότητα στον αγώνα μας η πάλη ενάντια στις νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση. Θέλουμε τις γυναίκες και τις μανάδες των ναυτεργατών στους δρόμους μαζί με τους άντρες τους και τους γιους τους. Θέλουμε τις εργαζόμενες μάνες να διαπαιδαγωγούν με το παράδειγμά τους τα παιδιά τους για την αξία της συλλογικής δράσης. Την αξία του αγώνα και της αντίστασης στα μονοπώλια.

Θέλουμε τις γυναίκες να μαθαίνουν στα παιδιά τους για τη φρίκη του πολέμου και για τις αιτίες που γεννούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να τους καλλιεργούν την απέχθεια στην εκμετάλλευση και στον καπιταλισμό. Αυτή τη συμβολική μέρα αξίζει να φέρουμε στο μυαλό μας τις γυναίκες και τις μανάδες των πέντε Κουβανών φυλακισμένων στις φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών. Τις χαροκαμένες γυναίκες του Ιράκ, του Αφγανιστάν, τις γυναίκες της Συρίας και της Παλαιστίνης. Για να δυναμώνει η διεθνιστική μας αλληλεγγύη και η αντιιμπεριαλιστική μας δράση.

Μπροστά στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές θέλουμε να ρίξετε το βάρος σας υπέρ της ΝΑΣ. Για να μας βρίσκουν αύριο μπροστά τους το κεφάλαιο και οι πολιτικές του δυνάμεις. Για να δυσκολέψουμε την εφαρμογή αντεργατικών πολιτικών και να διευκολύνουμε την ανάπτυξη ταξικών αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ