Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
8 ΜΑΡΤΗ - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Μεθοδεύεται νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης της γυναίκας

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΟΓΕ

Με το Προεδρείο της ΟΓΕ συναντήθηκε χτες στα Γραφεία του Κόμματος στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, Ελπίδα Παντελάκη, Βέρα Νικολαΐδου και Λιάνα Κανέλλη.

Μετά τη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα (σ.σ. χτες) μας τίμησε με την επίσκεψή της στα γραφεία του Κόμματος η ΟΓΕ, που θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική γυναικεία οργάνωση, μια και δεν περιορίζεται στις διακηρύξεις περί ισοτιμίας, αλλά οργανώνει την πάλη, διαφωτίζει, ενημερώνει και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για την ισοτιμία και την ισότητα της γυναίκας.

Ως ΚΚΕ θέλουμε να συγκεντρώσουμε την προσοχή σας σε ένα κρίσιμο ζήτημα αυτής της περιόδου. Με την έναρξη του διαλόγου για το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης μεθοδεύεται η νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης της γυναίκας στα 65. Ενα ζήτημα που δεν αφορά το αύριο, αφορά το σήμερα. Αφορά τις ηλικίες των 25, 30, 35 και 40 χρόνων. Η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65, κυριολεκτικά, γκρεμίζει τις όποιες κατακτήσεις είχαν οι γυναίκες.

Εμείς επιμένουμε στη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης και στο να υπάρχει διαφορά στη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών κατά 5 πέντε χρόνια, παίρνοντας υπόψη ότι οι γυναίκες ζουν σε ένα καθεστώς ταξικής και φυλετικής ανισότητας. Οι κοινωνικές συνθήκες, αλλά και οι βιολογικές ιδιαιτερότητες είναι τέτοιες, που η εξίσωση σημαίνει νέα δυσβάσταχτα βάρη για τις γυναίκες.

Κοντά στην αύξηση ορίων συνταξιοδότησης έρχονται και τα καινούρια μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «συγκερασμός οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων», που θα μετατρέψουν τη γυναίκα σε μια εργαζόμενη αποκλειστικά στα λεγόμενα "γυναικεία επαγγέλματα", σε μια πολύ φτηνή επαγγελματική δύναμη μερικής απασχόλησης και μάλιστα εργαζόμενη μέσα στο ίδιο το σπίτι. Αυτό όχι μόνο δεν τη φέρνει κοντά στην οικογένεια, αντίθετα την απομακρύνει από την οικογένεια και την κάνει κυριολεκτικά έναν σύγχρονο δούλο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ