Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΘΗΝΑ
Χρειάζονται 20 βρεφονηπιακοί σταθμοί

Περιοδεία στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας Σπύρο Χαλβατζή

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στα μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στα μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου
Η έλλειψη χρηματοδότησης, ως απόρροια της πολιτικής συρρίκνωσης του τομέα πρόνοιας από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες βρεφονηπιακοί σταθμοί όχι μόνο να μην καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της πρωτεύουσας, αλλά και ένα μεγάλο μέρος τους να μην εκπληρώνει ούτε καν τις σύγχρονες προδιαγραφές, ήταν το κύριο στοιχείο που προέκυψε από τη χτεσινή περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας, Σπύρου Χαλβατζή, στα μαγειρεία και τα γραφεία της διοίκησης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ), ως επικεφαλής κλιμακίου της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».

Το τεράστιο πρόβλημα της χρηματοδότησης του βρεφοκομείου, παραδέχτηκε και η αντιπρόεδρος του ΔΒΑ, Ηρα Βαλσαμάκη, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί της ο Σπ. Χαλβατζής. Σημαντικό, είναι και το ζήτημα της έλλειψης βρεφονηπιακών σταθμών. Οπως προκύπτει, λόγω των ελάχιστων σταθμών σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν, πολλές αιτήσεις γονέων (σ.σ. ξεπερνούν τις 2.000) απορρίφθηκαν για το σχολικό έτος 2005-2006.

Την ίδια στιγμή, οι σταθμοί, λειτουργούν με την επιβολή τροφείων (σ.σ. στην τετραετία της διοίκησης Μπακογιάννη, τα τροφεία στους πρώην Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς, αυξήθηκαν 200%) με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός της λαϊκής οικογένειας.

Οξυμένο, όμως, είναι και το πρόβλημα του προσωπικού, αφού μεγάλο ποσοστό εργαζομένων είναι συμβασιούχοι. Οπως παραδέχτηκε και η Η. Βαλσαμάκη, δε δίνονται χρήματα για την προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ και την πρόσληψη νέων εργαζομένων. «Οι εργαζόμενοι», τόνισε με δήλωσή του ο Σπ. Χαλβατζής, «κάνουν τεράστιες προσπάθειες και ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, ωστόσο και στο χώρο του Βρεφοκομείου παραμένουν σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης. Εμείς, πολλές φορές θέσαμε το ζήτημα της γενναίας χρηματοδότησης για τη δημιουργία είκοσι νέων βρεφονηπιακών σταθμών που έχει ανάγκη η Αθήνα, έτσι ώστε να μην απορρίπτονται πάνω από 2.000 αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών». Νωρίτερα, ο Σπ. Χαλβατζής και το κλιμάκιο της «Συμπαράταξης», μίλησαν με τους εργαζόμενους στα μαγειρεία του Βρεφοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ