Πέμπτη 9 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΛΕΣΒΟΣ
Στόχος η δημιουργία ριζοσπαστικού πόλου

«Στόχος του ΚΚΕ είναι σε όλους τους δήμους της Λέσβου και τη νομαρχία να συσπειρώσει στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια εργάτες, μικρομεσαίους αγρότες - επαγγελματίες, νέους, γυναίκες που στο κέντρο της προσοχής τους θα έχουν τα προβλήματα του λαού. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν ψηφοδέλτια που θα συμβάλουν στην αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στη δημιουργία ενός ριζοσπαστικού πόλου στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μαζί με τα κινήματα στην εργατική τάξη κα τα άλλα λαϊκά στρώματα θα ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Ηλίας Βουλβούλης, γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας, χτες, σε συνέντευξη Τύπου, τις θέσεις του Κόμματος για τις τοπικές εκλογές. Αφού αναφέρθηκε, συγκεκριμένα στα αντιλαϊκά μέτρα υπογραμμίζοντας πως αυτά περνούν και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε πως, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από τον πολιτικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών με κύρια αναφορά στα πρόσωπα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Δήμο Μυτιλήνης, ο γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, είπε πως θέλουμε ένα δήμο που να μεροληπτεί υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των φτωχομεσαίων αγροτών, των μικρομεσαίων ΕΒΕ, της νεολαίας, των γυναικών, των μεταναστών. Να διεκδικεί μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τους εργαζόμενους στην ΤΑ αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. «Για έναν τέτοιο δήμο - συνέχισε - εγγύηση αποτελεί η υποψηφιότητα του Στρατή Κόρακα που προτείνει το ΚΚΕ με ένα ψηφοδέλτιο που με τη στήριξη του κόσμου μπορεί να αλλάξει το συσχετισμό στο δήμο Μυτιλήνης».

Οσον αφορά τη Νομαρχία Λέσβου, ο Ηλίας Βουλβούλης, αφού υπογράμμισε πως «θέλουμε μια νομαρχία αγωνιστική, διεκδικητική για τα προβλήματα του Λεσβιακού λαού», επισήμανε πως «για μια τέτοια νομαρχία εγγύηση αποτελεί ο Βαγγέλης Παλαιολόγος που προτείνει το ΚΚΕ, μέχρι τώρα επικεφαλής της ΝΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωσε τους υποψήφιους δημάρχους στη Λέσβο(2023-07-12 00:00:00.0)
«Εμπρός λοιπόν, από σένα η άνοιξη εξαρτάται. Τάχυνε την αστραπή!»(2022-04-12 00:00:00.0)
Να ληφθούν μέτρα αντισεισμικής προστασίας(2008-03-08 00:00:00.0)
Καμία συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ(2006-06-02 00:00:00.0)
Στο πόδι και τα νησιά(2003-05-02 00:00:00.0)
Δυναμικό ΟΧΙ στο «ξεκοίλιασμα» της Αγιάσου(2000-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ