Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Κάθε λεπτό μετράει!

Με όλες του τις δυνάμεις, το ΠΑΜΕ μπαίνει αποφασιστικά στην τελική ευθεία για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

Μια μόλις βδομάδα πριν από τις 11 του Μάη, οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπαίνουν αποφασιστικά στην τελική ευθεία για την επιτυχία του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. Τις μέρες που απομένουν, κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Ηδη, σε 55 πόλεις της χώρας, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, μέσα από πλατιές συσκέψεις συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων έχουν ορίσει το χρόνο και τον τόπο των απεργιακών συγκεντρώσεων. Την επόμενη Τετάρτη, οι απεργοί της Αθήνας συγκεντρώνονται στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, της Θεσσαλονίκης την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και του Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Μέχρι και σήμερα, το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, το μήνυμα του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς έχει περάσει τις πύλες εκατοντάδων χώρων δουλιάς, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τα νησιά του Αιγαίου. Η δουλιά εργάτη τον εργάτη συνεχίζεται και εντείνεται τη βδομάδα που απομένει, με καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Στην Αθήνα, τις επόμενες μέρες, προγραμματίζονται οι εξής, ανάμεσα στις άλλες, εξορμήσεις των ταξικών συνδικάτων: Σήμερα Τετάρτη 4 Μάη, στη «Φολί - Φολί», στη «Φυρογένης», στην «Κάζης», στα καταστήματα του Αιγάλεω, στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ», στα ΕΛΤΑ Αμαρουσίου και Ηλιούπολης, στον ΟΤΕ Δάφνης, Φαλήρου και στο Νύμα. Την Πέμπτη 5 Μάη, στα καταστήματα στο Ιλιον, στα καταστήματα «Ινφοτέ» του Ρέντη και του Πειραιά, στα εργοστάσια μετάλλου στην Ελευσίνα και στους εργάτες του Δήμου Ελευσίνας. Την Παρασκευή 6 Μάη, στα καταστήματα των Αγ. Αναργύρων, στους εργάτες δήμου της Μάντρας Αττικής, στο παράρτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα ξενοδοχεία «Κάραβελ» και «Χίλτον».

Στα χνάρια των αγώνων της τάξης μας

Το εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ προς τιμήν της κορυφαίας γιορτής της εργατικής τάξης, δίνεται την ερχόμενη Κυριακή 8 του Μάη, με τον 1ο Εργατικό Αγώνα Δρόμου, από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Η πρωτοβουλία της εκδηλώσεις ανήκει στη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και στόχο έχει να αναδείξει την πορεία των εργατικών - λαϊκών αγώνων, να συνδέσει το κίνημα του χτες με την αναγκαιότητα της ταξικής αντεπίθεσης στο σήμερα. Σημείο εκκίνησης του Αγώνα Δρόμου (11 π.μ.) αποτελεί ο τόπος μαρτυρίου των 200 κομμουνιστών, που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του '44 από τους Γερμανούς, ενώ οι δρομείς θα κόψουν το νήμα στο χώρο όπου για πρώτη φορά γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα.

Την Τρίτη 10 Μάη, μια μέρα πριν από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται με την ημερίδα που διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με θέμα «Η Υγιεινή και Ασφάλεια. Η οπτική των ταξικών συνδικάτων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Εσπέρια - Παλλάς» (Σταδίου 22), στις 6.30 το απόγευμα.

Την ίδια μέρα (10 Μάη), η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατολικής Αττικής συνδιοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα: «Η γυναίκα στο Εργατικό Κίνημα και τους Λαϊκούς Αγώνες», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών (Φιλαδέλφειας και Μπόσδη) στις 7.30 το απόγευμα. Στις 25 Μάη, το πρόγραμμα του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς κλείνει στη Μεγαλόπολη, με την εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ