Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8 ΜΑΡΤΗ
Για τις γυναίκες του καθημερινού αγώνα

Την καθοριστική σημασία που έχει η ανάπτυξη και οργάνωση των ταξικών αγώνων για τη βελτίωση της θέσης της εργαζόμενης γυναίκας αναδεικνύουν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, με εκδηλώσεις που διοργανώνουν την Τετάρτη 8 του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Κεντρική εκδήλωση είναι αυτή της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για «να τιμήσουμε τους αγώνες των γυναικών της εργατικής τάξης με "λίγα λόγια και πολλά τραγούδια"». Στην εκδήλωση θα πάρει μέρος η μαθητική ορχήστρα νέων Ηλιούπολης «Μάνος Λοΐζος» και η χορευτική ομάδα νέων γυναικών της Μιοάρας Ποπέσκου.

Την ίδια μέρα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Γυναικών καλούν τις εργαζόμενες του κλάδου στην εκδήλωση που οργανώνουν στις 5 μ.μ. έξω απ' το κατάστημα «ΑΤΤΙΚΑ», στην Πανεπιστημίου.

Ανάμεσα στις πολλές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει για τις 8 του Μάρτη οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ, ξεχωριστή είναι η εκδήλωση που διοργανώνει και η ομάδα γυναικών ΑμΕΑ της ΟΓΕ για τις διεκδικήσεις των γυναικών με αναπηρίες, στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37) στις 6 μ.μ., κατά την οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Μάνα» της Μαριάνθης Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή και θα μιλήσει η Δώρα Μόσχου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ