Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ

«Εχοντας υπ' όψιν μας τις εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη καταδίκη της κομμουνιστικής ιδεολογίας, που προωθείται για έγκριση στις 24-27/01/06 στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης, με το περιβόητο "Αντικομμουνιστικό μνημόνιο" που κατέθεσε και εισηγείται ο κύριος Γ. Λίντμπλαντ (Σουηδία -EPP/CD).

Εχοντας, επίσης, υπ' όψιν μας τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί από αυτή τη μεθοδευμένη προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό καθώς και την καταδίκη της κομμουνιστικής ιδεολογίας, επίσης, ότι απευθύνεται έκκληση στα υπάρχοντα κομμουνιστικά κόμματα να απαρνηθούν το παρελθόν τους και να ανανήψουν στα νάματα του σύγχρονου ανθρωπιστικού ιδεώδους του "κανιβαλισμού", που πρεσβεύουν οι κυρίαρχοι κύκλοι σε ΗΠΑ και ΕΕ. Αυτοί που εισέβαλαν στο Ιράκ και εξακολουθούν να το ρημάζουν, αυτοί που παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα διάφορα "Γκουαντάναμο", αυτοί που πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισαν τον περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την παρακολούθηση όλων μας στο όνομα της καταπολέμησης της "τρομοκρατίας".

Εχοντας υπ' όψιν μας όλα αυτά καθώς και τις δηλώσεις εκατοντάδων φορέων της δημόσιας ζωής (εκπροσώπους κομμάτων - Συνδικάτα - Δημοτικά Συμβούλια - Δικηγορικούς συλλόγους, κλπ.) με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτήν εκατομμυρίων Ευρωπαίων και να καταδικάσουμε απερίφραστα την εν λόγω μεθόδευση. Δηλώνοντας, ταυτόχρονα, πως οι λαοί της Ευρώπης έχουν πλούσια μα και οδυνηρή εμπειρία, έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την απόκρουση του φασισμού και δεν πρέπει να επιτρέψουν τη νεκρανάσταση τέτοιων αντιδραστικών πρακτικών και μεθόδων. Δεδομένου ότι αυτή η πρακτική (καταδίκης των κομμουνιστών) έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι είναι ο "Δούρειος Ιππος" για τη δημοκρατία συνολικά.

Δεν είναι αναγκαίο να αποδέχεται κάποιος την ιδεολογία του κομμουνισμού, ούτε να υποστηρίζει την ιστορία του σοσιαλισμού. Η καταδίκη όμως του "Αντικομμουνιστικού μνημονίου" σημαίνει ότι διασφαλίζονται στοιχειωδώς τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Ευρώπη, γιατί είναι καθαρά θέμα δημοκρατικών ελευθεριών και δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές.

Ως αιρετοί μιας επαρχίας που έζησε από κοντά τις παλαιότερες επιχειρήσεις κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας, εκτός της κατηγορηματικής καταδίκης αυτής της νέας απόπειρας που εκφράζεται σε αυτή την επιστολή, επιθυμούμε κλείνοντας να απευθύνουμε με τη σειρά μας έκκληση για μαζικότερη καταδίκη, καθώς επίσης να καλέσουμε τα κόμματα που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση να ασκήσουν όλη τους την επιρροή για την απόσυρση του κειμένου, διαφορετικά να απορρίψουν αυτή την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας. Ενέργεια που ούτως ή άλλως ο ελληνικός λαός στη συνείδησή του την έχει καταδικάσει».

Ο Δήμαρχος Αγίου Κηρύκου κ. Τσέσκος Σπύρος

Ο Δήμαρχος Ευδήλου κ. Σταμούλος Στυλλιανός

Ο Δήμαρχος Ραχών κ. Καρούτσος Φανούρης

Ο Δήμαρχος Φούρνων κ. Μαρούσης Γιάννης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ