Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η άρση της μονιμότητας έχει τεθεί προ πολλού

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συζητούμενη άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε:

«Η άρση της μονιμότητας έχει τεθεί προ πολλού, έχει τεθεί από διεθνείς οργανισμούς, ας το πούμε έτσι, έχει τεθεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενα αντιλαϊκό μέτρο δεν παίρνεται με εκτέλεση άμεση. Προχωράει τμηματικά.

Κατ' αρχήν, οι χιλιάδες προσλήψεις με τη μορφή των εκτάκτων που έγιναν και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ δεν υποδήλωνε ότι πάμε εκεί;

Δεύτερον, η μη πραγματοποίηση προσλήψεων π.χ. στον τομέα της Υγείας, των νοσοκομείων, 20.000 κενές θέσεις σε νοσοκόμες, άντε να είναι τώρα 17.000 - 18.000 σε νοσηλευτικό προσωπικό. Τόσα χρόνια γιατί δε γίνονται, όταν χτίζονται νοσοκομεία, αγοράζονται μηχανήματα και είναι μέσα στα κουτιά, γιατί; Αυτό υποδηλώνει τι, ότι θα γίνουν οι προσλήψεις όταν έχει εξαλειφθεί και το τελευταίο απομεινάρι των μεταπολεμικών εργατικών κατακτήσεων. Δε δεσμεύονται με το παλιό καθεστώς.

Ακόμα, όταν ξεκίνησε η ιστορία ότι οι παλιοί μένουν με αυτό το εργασιακό καθεστώς και οι άλλοι θα πάνε με το καινούριο;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έπρεπε να ξεσηκωθούν πιο πριν και η ηγεσία τους. Δεν το λέω επιτιμητικά, εμείς θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους, δε θα τους αφήσουμε, αλλά έπρεπε να ξεσηκωθούν όταν εφαρμόζονταν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργάτες Δήμου και η μερική απασχόληση σε μια σειρά τομείς του ιδιωτικού τομέα.

Η άποψη που λέει, το σπίτι μου να είναι καλά και το συμφέρον μου είναι ό,τι κλείνει το σπίτι μου, αυτό σήμερα προκαλεί πάρα πολύ μεγάλες ζημιές. Εμείς θα υπερασπιστούμε τους δημοσίους υπαλλήλους, δεν υπάρχει θέμα, δε θα πάμε εκδικητικά, αλλά μην πούμε ότι τώρα ανακαλύφθηκε αυτό το θέμα, το έδαφος προετοιμάστηκε προ πολλού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ