Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΗΛΙΑΣ ΓΚΙΟΚΑΣ

Μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ

«Το Μνημόνιο που πρόκειται να κατατεθεί για ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί κείμενο που διαπνέεται από εμπάθεια και μισαλλοδοξία. Μήπως κρύβει σκοπιμότητες; Μήπως έχει άλλο σκοπό εκτός από την επιλεκτική προβολή κάποιων γεγονότων του παρελθόντος με την οπτική γωνία που θέλουν να επιβάλλουν οι εμπνευστές του; Κατά την άποψη των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων των λαών της Ευρώπης η απάντηση είναι ναι.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως δυστυχώς προέβλεψαν πολλοί, εξελίσσεται σε ένα μηχανισμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολυεθνικών μεγάλων επιχειρήσεων, των μεγιστάνων του πλούτου, γενικά του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαών και των εργαζομένων.

Υπάρχει, λοιπόν, σε εξέλιξη ένα αριστοτεχνικά οργανωμένο σχέδιο κάμψης κάθε εστίας αντίδρασης τωρινής ή μελλοντικής, και ιδιαίτερα των πιο "σκληρών" απ' αυτές τις εστίες. Σε πρώτο στάδιο λοιπόν καταρτίστηκε το Ευρωσύνταγμα. Σε δεύτερο στάδιο και σε πρώτη φάση κατατίθεται η φιλοσοφία του Μνημονίου, για να καλλιεργήσει στους λαούς της Ευρώπης μια αντικομμουνιστική συνείδηση, ένα αντικομμουνιστικό δέος, ώστε σε δεύτερη φάση να κηρυχτούν, νομοθετικά και συνειδησιακά, παράνομα τα κομμουνιστικά κόμματα, αν δεν αποκηρύξουν την ιδεολογία τους και δε συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της εποχής μας.

Συμπερασματικά, η φιλοσοφία του Μνημονίου είναι η παγκοσμιοποίηση της "ελεύθερης" αγοράς με χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Αρα, η καταδίκη της φιλοσοφίας του Μνημονίου δεν είναι υπόθεση μόνο των κομμουνιστών, αλλά όλων των μη προνομιούχων λαϊκών στρωμάτων της Ευρώπης και των πνευματικά σκεπτόμενων ατόμων που αντιτίθενται στο πνεύμα χάλκευσης δεσμών για όλους τους μη προνομιούχους, αλλά και σε όλους αυτούς που δε θα θέλουν στο μέλλον, όταν θα προβάλλουν αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα να βαπτίζονται "κομμουνιστές" και να διώκονται με ψευδονόμους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ