Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΗΦΙΖΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

ΒΑΘΙΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση δαιμονοποιεί πάλι το κόστος εργασίας. Και στην περίπτωση των ΔΕΚΟ, προσφέρει ακόμη μια απόδειξη σε όσους την κατηγορούν ότι κοινός παρονομαστής της πολιτικής της σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας είναι η ενοχοποίηση του εργασιακού κόστους (...) θα αυξηθούν έτσι οι ιδιωτικές επενδύσεις; Αμφίβολο, αν κρίνει κανείς και από τις προβλέψεις των ίδιων των επιχειρηματιών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξηθούν τα κέρδη (...) η κυβέρνηση διαλέγει άλλη μία φορά τον "εύκολο" - αλλά όχι και ιδεολογικά αθώο - δρόμο της συρρίκνωσης αποδοχών και εργασιακών δικαιωμάτων» (ο Σεραφείμ Πολίτης στα «ΝΕΑ»).

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: «Αυτοί που επενδύουν στην κινδυνολογία για το αυριανό καθεστώς στο Δημόσιο δεν έχουν μελετήσει καλά την κοινή γνώμη. Οι πολίτες, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, τάσσονται στην πλειοψηφία τους υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Το βήμα, λοιπόν, που φέρεται αποφασισμένη να κάνει η κυβέρνηση (...) μόνο θετική απήχηση μπορεί να έχει στην κοινή γνώμη» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ; «Η εταιρεία "Ακτωρ" έχει αναδειχθεί έκτοτε ανάδοχος σε μια σειρά σημαντικών έργων και αυτό προφανώς οφείλεται στην υψηλή τεχνογνωσία που κατέχει και η οποία την κατατάσσει έκτη στον ευρωπαϊκό χώρο (...) ακόμη και οι πιο δύσπιστοι πολίτες, όταν πειστούν ότι έχουν τηρηθεί στο ακέραιο οι νόμοι και οι διατάξεις που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και ότι ένας μεγαλοεπιχειρηματίας ή μία μεγάλη εταιρία πήραν "με το σπαθί τους" το τάδε ή το δείνα έργο, αλλάζουν στάση και βλέπουν τα θετικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης. Το αν μια κατασκευαστική εταιρεία διαθέτει σήμερα υψηλή τεχνογνωσία που της εξασφαλίζει προβάδισμα στη διεκδίκηση της ανάληψης δημοσίων έργων δε σημαίνει βέβαια και κατάχρηση "δεσπόζουσας θέσης"» (το κύριο άρθρο στη «ΧΩΡΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ