Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στα Προπύλαια, στις 6.30 το απόγευμα

Δεν είναι μια απλή φωτογραφία. Είναι ένα από τα τιμαλφή της ανθρωπότητας.

*

Είναι το σύμβολο της νίκης των λαών απέναντι στο κτήνος του φασισμού.

*

Οταν ο στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού κάρφωνε τη σημαία της Επανάστασης στην καρδιά του ναζισμού, στο Ράιχσταγκ, σφράγιζε με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο την Ιστορία.

*

Η Κόκκινη Σημαία, σύμβολο ενός άλλου κόσμου, έμβλημα μιας ιδεολογίας ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση, πλημμυρισμένη στο αίμα των δεκάδων εκατομμυρίων κομμουνιστών που έδωσαν τη ζωή τους και έφραξαν με τα κορμιά τους το δρόμο στις μεραρχίες του Χίτλερ, δε λασπώνεται.

*

Οι παραχαράκτες, οι λαθρέμποροι του αντικομμουνισμού, ο συρφετός που προωθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης το «μνημόνιο» καταδίκης του κομμουνισμού, αποτολμώντας τη συκοφαντική ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό, κατάγονται από την ίδια κοιλιά του ίδιου φιδιού που γέννησε τον Γκέμπελς.

*

Οι κομμουνιστές δε συνθηκολόγησαν ποτέ με τα φίδια.

*

Ο Μαρξ και οι 200 της Καισαριανής, ο Ενγκελς και η Ηλέκτρα, ο Λένιν και η Κοκκινιά, ο Τσε και ο ΕΛΑΣ, ο Δημητρώφ και ο Μπελογιάννης, η Ρόζα και το Ανάπλι, η Πασιονάρια και το ΕΑΜ, ο Λίμπκνεχτ και η Μακρόνησος, ο Νερούδα και ο Αρης, ο Πικάσο και η Καλογρέζα, το Στάλινγκραντ και ο Πλουμπίδης, η Γκουέρνικα και ο ΔΣΕ, ο Ρίτσος και ο Γοργοπόταμος, η Κομμούνα και ο Χαρίλαος.

*

Να τα δικά μας διαβατήρια στον κόσμο της Ανθρωπιάς. Να τα «κοντάρια», που πάνω τους κυματίζουν οι σημαίες μας.

*

Οι χιλιάδες σημαίες των κομμουνιστών ανεμίζουν σήμερα στην Αθήνα.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ