Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «αμαρτίες» του ΟΕΚ

«Η διοίκηση του ΟΕΚ δεν επιδιώκει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για κερδοσκοπικούς σκοπούς» ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, επιχειρώντας να απαντήσει σε δημοσιεύματα σχετικά με την αξιοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στο Μενίδι.

Ελα, όμως, που το αμαρτωλό παρελθόν, αλλά και παρόν του ΟΕΚ, φανερώνει το αντίθετο. Πρώτο παράδειγμα, το εμπορικό κέντρο «The Mall», το οποίο στεγάζεται σε οικόπεδο του ΟΕΚ που μεταβιβάστηκε στη «Λάμδα Ντιβελόπμεντ», συμφερόντων Λάτση. Είναι γνωστές οι διαδικασίες στις οποίες συμμετείχε η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση και ο Δήμος Αμαρουσίου, για να έχουμε σήμερα στο χώρο αυτό πολυεθνικές και όχι εργατικές κατοικίες. Δεύτερο παράδειγμα, τα 30 στρέμματα που πούλησε ο ΟΕΚ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να κάνει γήπεδο η ΠΑΕ Ηρακλής στη Μίκρα. Απόφαση που δημοσιοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες! Τρίτο παράδειγμα, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, η πρόθεση να ενοικιάσει στην ΑΕΚ 71,7 στρέμματα που βρίσκονται στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού.

Αν ήθελε η ηγεσία του υπουργείου να αξιοποιήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΕΚ για τις λαϊκές ανάγκες τότε θα μπορούσε να τις παρέχει δωρεάν στα δεκάδες αθλητικά σωματεία που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μαραζώνει, αν δε βρίσκεται στα τελευταία του. Εάν θέλει να... αποκτήσει άποψη ο υφυπουργός για το θέμα μπορούμε να του στείλουμε τη σχετική έρευνα του «Ρ» που διαρκεί εδώ και δύο μήνες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ