Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Αντιπρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης

«Ο υπογράφων καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την έκθεση με τίτλο "Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών Κομμουνιστικών καθεστώτων", που συντάχθηκε από τον Σουηδό Ευρωβουλευτή Γ. Λίντμπλαντ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Πολιτική Επιτροπή της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και προωθείται προς έγκριση στην ολομέλεια του Συμβουλίου στη Συνέλευση του Ιανουαρίου.

Το μνημόνιο αυτό έχει σαν στόχο την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής ιστορίας, τον στιγματισμό του αντιφασιστικού και αντιναζιστικού αγώνα των δημοκρατών της Ευρώπης και της Σοβιετικής Ενωσης κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την άμβλυνση της κριτικής κατά του χιτλερισμού στη λογική ότι αυτός απλά ήταν μια ακόμη μορφή ολοκληρωτισμού.

Τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας που εκπροσωπούνται στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πρέπει να αγωνιστούν και να αποτρέψουν την ψήφιση αυτού του μνημονίου, εξασφαλίζοντας έτσι την υγεία της πολιτικής ζωής και την ελευθερία σκέψης και δράσης των πολιτικών κομμάτων και αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ