Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ FIR

«Προς: Τις Ομοσπονδίες - μέλη της FIR και τα ΜΜΕ διεθνώς

Οι ελληνικές Οργανώσεις - μέλη της FIR, που υπάγονται στην ΠΟΑΟ, διαμαρτύρονται έντονα κατά του Μνημονίου της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο περιέχει μια γενική καταδίκη του κομμουνισμού ως "εγκληματικό καθεστώς".

Αυτό το Μνημόνιο πρόκειται να υποβληθεί και ψηφιστεί στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στα τέλη του Γενάρη του 2006.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αγωνιστών της Αντίστασης και Ενώσεις Αντιφασιστών (FIR) υποστηρίζει τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων πατριωτών - αγωνιστών της Αντίστασης και των Αντιφασιστών.

Η FIR θεωρεί ότι το Μνημόνιο αυτό αποτελεί απόπειρα αποπροσανατολισμού, σύγχυσης και προσπάθεια ακύρωσης της ιστορικής μνήμης και των ιστορικών εμπειριών και στρέφεται κατά των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του Γερμανού αντιφασίστα και κατόχου του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας Τόμας Μαν, ο οποίος είχε κριτικάρει τον αντικομμουνισμό από το 1943 ακόμα, χαρακτηρίζοντάς τον ως "μεγάλη ηλιθιότητα για την εποχή μας".

Υπογραμμίζουμε, επίσης, τη δήλωση - καταγγελία του παγκόσμιου φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: "Δυστυχώς, σήμερα είμαι υποχρεωμένος να μιλώ περισσότερο στο όνομα των νεκρών παρά των ζωντανών. Στο όνομα, λοιπόν, των νεκρών συντρόφων μου κομμουνιστών, αυτών που πέρασαν από την Γκεστάπο, τα στρατόπεδα θανάτου και τους τόπους των εκτελέσεων για να εξοντωθεί ο ναζισμός και να θριαμβεύσει η λευτεριά, έχω να απευθύνω στους "κυρίους" αυτούς μόνο μια λέξη: ΝΤΡΟΠΗ"!

Η FIR καλεί όλες τις Οργανώσεις - μέλη της, να επαγρυπνούν και μαζί με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις των χωρών τους να αγωνιστούν ενάντια σε κάθε απόπειρα πολιτικής δίωξης και "Κυνήγι Μαγισσών".

Μισέλ Βάντερμπουργκ, Πρόεδρος

Δρ Ούλριχ Σνάιντερ, Γεν. Γραμματέας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ