Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δουλική στάση

των κομμάτων και των παρατάξεων που κηρύττουν την υποταγή

Η απαίτηση του ΝΑΤΟ και η άμεση ανταπόκριση του Πολυτεχνείου για τη στρατολόγηση φοιτητών για τις πολεμικές έρευνες, είναι «τρανταχτή απόδειξη για το πού οδηγεί η απομάκρυνση της επιστήμης από τον κοινωνικό της ρόλο και η υποταγή της στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κ.Σ. «Ενώ ο ρόλος του ΕΜΠ είναι να βγάζει επιστήμονες - μηχανικούς στην υπηρεσία του λαού, η πολιτική που προωθείται τα τελευταία χρόνια το θέλει να παράγει αμόρφωτους απόφοιτους, φτηνούς και ευέλικτους χειριστές της τεχνολογίας, υποταγμένους σε σημείο να γίνουν ακόμα και συνένοχοι στα εγκλήματα ενάντια σε λαούς στον κόσμο», συνεχίζει η ανακοίνωση και τονίζει ότι αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προωθούν τη στρατηγική της Μπολόνια, την υποταγή δηλαδή της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις ανάγκες του κεφαλαίου και παράλληλα: «βάζουν τη χώρα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Στους σχεδιασμούς των πολυεθνικών για τους νέους πολέμους, για το ξαναμοίρασμα των αγορών. Δίνουν γην και ύδωρ. Συμμετέχουν και στην προετοιμασία των επόμενων πολέμων».

Η ΠΚΣ καταγγέλλει επίσης τη «δουλική» στάση των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα:

«Μπροστά στο ενδεχόμενο συμμετοχής φοιτητών του ΕΜΠ στα εγκληματικά σχέδια των ΝΑΤΟικών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραδίδει μαθήματα υποτέλειας. "Εφόσον είμαστε στο ΝΑΤΟ και δίνουμε γην και ύδωρ για τους σκοπούς του, γιατί να μην στείλουμε και φοιτητές στα ερευνητικά του κέντρα;", αναφέρουν με μπόλικο θράσος τα στελέχη της. Αναμενόμενη η στάση τους, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ομολόγησε πώς "αν το ζητούσε η πατρίδα μου, θα πολεμούσα στο Αφγανιστάν".

Την ίδια στιγμή η ΠΑΣΠ ακολουθώντας τη γνωστή τακτική ΠΑΣΟΚ, απέφυγε να πάρει ουσιαστικά θέση με πρόσχημα ότι δεν πρόκειται για πολιτικό ζήτημα... Από προσχήματα πια άλλο τίποτα!», τονίζει η ΠΚΣ, καταδεικνύοντας ότι οι αυριανοί «επιστήμονες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι «υποτακτικοί στ' αφεντικά τους, να συνηγορούν υπέρ της πολιτικής του ιμπεριαλισμού, να γίνονται ακόμη και συνεργοί στα αποτρόπαια εγκλήματά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ