Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
H Επιτροπή Θεσμών για τον ΦΛΑΣ

Με τις εξελίξεις στο ραδιοσταθμό ΦΛΑΣ και την απόφαση του ιδιοκτήτη του να τον κλείσει, πετώντας στο δρόμο όλους τους εργαζόμενους, ασχολήθηκε χτες η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή στην κυβέρνηση, με την οποία θα ζητείται η συνεργασία για την κάλυψη του νομοθετικού κενού που υπάρχει για τη μεταβίβαση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες για οποιονδήποτε λόγο. Με το θέμα θα ασχοληθεί η Επιτροπή σε νέα της συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του ΦΛΑΣ και η Λ. Κανέλλη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το ΕΣΡ δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα ουσιαστική απάντηση, γιατί ενέκρινε την εικονική μεταβίβαση του ραδιοσταθμού στον «νέο» ιδιοκτήτη. Υπενθύμισε ότι υπάρχει και η περίπτωση του ραδιοσταθμού ΠΛΑΝΕΤ, ο ιδιοκτήτης του οποίου όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, παρά τα δεκάδες εντάλματα, αλλά ο σταθμός εξακολουθεί να εκπέμπει με διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν για τον οποίο είχε αδειοδοτηθεί και την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο. Στη συνεδρίαση, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης πρότεινε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, σε περίπτωση εγκατάλειψης μιας ραδιοφωνικής συχνότητας, οι εργαζόμενοι του σταθμού να έχουν δικαίωμα πρώτης προτίμησης για την απόκτησή της.

Χτες το απόγευμα για τα όσα συμβαίνουν στον Flash, τροπολογία, στο σχέδιο νόμου «Αύξηση συντάξεων δημοσίου και άλλες διατάξεις», κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπό τον Χρήστο Βερελή. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η «άδεια λειτουργίας του σταθμού δύναται να παραχωρείται με απόφαση του ΕΣΡ σε νέο επιχειρηματικό φορέα». Μεταξύ των προϋποθέσεων σημειώνεται στην τροπολογία ότι «το ΕΣΡ και ο υπουργός Επικρατείας παραχωρούν τη σχετική άδεια λειτουργίας με δικαίωμα διατήρησης της ίδιας ονομασίας και σημάτων, σε προθεσμία 10 ημερών από την υποβολή της αίτησης». Η τροπολογία όμως που κατατέθηκε από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ είναι εκπρόθεσμη και γίνεται για το θεαθήναι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ