Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΦΛΑΣ»
Ξαφνικά βρέθηκαν πολλοί «μνηστήρες»

Ξαφνικά πολλοί «μνηστήρες» βρέθηκαν να ενδιαφέρονται για την αγορά του «Flash», ενώ είναι γνωστό ότι τα προβλήματα του σταθμού και το ενδεχόμενο να κλείσει δεν είναι σημερινά, αφού οι εργαζόμενοι εδώ και μήνες αγωνίζονταν για να μη βρεθούν στο δρόμο.

Ερωτηματικά γεννά η «αιφνίδια» εκδήλωση ενδιαφέροντος τόσο από επιχειρηματίες, όσο και από... συνδικαλιστικούς φορείς. Μετά από το «ενδιαφέρον» αρκετών υποψηφίων αγοραστών και την προχΤεσινή «αποκάλυψη» (!) του Νίκου Κακαουνάκη με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος του είπε ότι είναι αποφασισμένος να «κλείσει το σταθμό», το τοπίο άλλαξε άρδην. Ετσι χτες το μεσημέρι το ΔΣ της «Flash ΑΕ» και της «Sportnews» με ανακοίνωσή του καλεί όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του σταθμού και της ιστοσελίδας, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, σημειώνοντας ότι «η λήψη απόφασης για λύση και εκκαθάριση παρατείνεται μέχρι να εξεταστούν όλες οι σοβαρές προτάσεις».

Μέχρι χτες στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχαν φθάσει τέσσερις επιστολές για την αγορά της ζημιογόνας, όπως έχει πει ο Σωτήρης Πουλόπουλος, επιχείρησης. Συγκεκριμένα, «διεκδικούν» το σταθμό οι Νίκος Κακαουνάκης με τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Παύλο Τσίμα, ο Αιμίλιος Λιάτσος, οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας «Ποντίκι» Αντώνης Δελλατόλας και Δημήτρης Μπενέκος καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας «Αξία» Αντώνης Πίκουλας. Στο «χορό» όμως των ενδιαφερομένων για να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο μιας νέας ιδιοκτησίας εισήλθαν μεταξύ άλλων η ΓΣΕΕ με δηλώσεις του Χρήστου Πολυζωγόπουλου και η ΟΤΟΕ με χτεσινή επιστολή της προς το ΕΣΡ.

Περιζήτητος, όπως φαίνεται, γίνεται πλέον ο «Flash» ενώ στην ουσία παραμένει αβέβαιο όχι μόνο το μέλλον του σταθμού, αλλά κυρίως των εργαζομένων του. Και χτες τα μικρόφωνα του σταθμού παρέμεναν ανοιχτά με τη συνολική συμμετοχή όλου του δυναμικού του σταθμού.

Στο μεταξύ, χτες συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου για να συζητήσουν γενικότερα όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Η συζήτηση περιστράφηκε όχι στα φλέγοντα προβλήματα που απαιτούν αγώνες και λύση, αλλά περιορίστηκε σε αοριστολογίες και στον εάν θα γίνουν και πότε 4ωρες στάσεις εργασίας ή 24ωρη απεργία. Δεν πάρθηκε απόφαση γιατί πρέπει να συνεδριάσουν πρώτα τα ΔΣ των Ενώσεων. Τελικά οι αποφάσεις θα παρθούν μετά τις συνεδριάσεις των ΔΣ. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου. Στη χτεσινή συνάντηση των Ενώσεων έγινε πρόταση και για απεργία στο ΣΚΑΪ μετά τις απολύσεις μέσω της «εθελουσίας εξόδου» και των συνθηκών που δουλεύουν οι εργαζόμενοι που έμειναν, συνθήκες που αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις με εντατικοποίηση της δουλιάς και κυλιόμενα ωράρια.

Αποφασίστηκε να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου και η στάση ή 24ωρη απεργία να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ