Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδριάζει αύριο η ΚΕ του ΔΗΚΚΙ

Δόθηκε χτες Συνέντευξη Τύπου

Την οργάνωση και ανάπτυξη της δράσης του για την ανατροπή της πολιτικής της «ΟΝΕ και της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πορείας που οδηγούν στην κατάρρευση της παραγωγής και στην οικονομική εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων», θέτει σαν κεντρικό πολιτικό στόχο το ΔΗΚΚΙ, όπως τόνισαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χτες.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε ενόψει της 4ης Συνόδου της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ που θα πραγματοποιηθεί αύριο και θα ασχοληθεί με την εξέταση της πορείας των «ενωτικών πρωτοβουλιών» του ΔΗΚΚΙ και τη στήριξη ψηφοδελτίων για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οπως τόνισε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Π. Μαντάς, το ΔΗΚΚΙ ήδη από την 3η Σύνοδο της ΚΕ έχει αποφασίσει «η στρατηγική και η τακτική του για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, θα στηριχτεί στη δημιουργία προοδευτικών συμμαχιών και στον αποκλεισμό κάθε είδους συνεργασίας με τις δυνάμεις του δικομματισμού, αλλά και με δυνάμεις που έμμεσα ή άμεσα συνεργάζονται μαζί τους».

Παράλληλα, το ΔΗΚΚΙ θα αναλάβει πρωτοβουλία «για την οργάνωση κινήματος πρόταξης "βέτο" στην ένταξη του τουρκικού στρατιωτικού καθεστώτος στην ΕΕ και στα σχέδια των ΗΠΑ και της Νέας Τάξης για την υπονόμευση του δικαιώματος εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας».

Εξάλλου ο γραμματέας της ΚΕ Ν. Μπουζάνης ανακοίνωσε ότι παραδόθηκαν στη Διοικούσα Επιτροπή «το θεωρημένο βιβλίο εσόδων και εξόδων του ΔΗΚΚΙ για το έτος 2005 και τα θεωρημένα κουπόνια», μια θεώρηση που όπως είπε ο ίδιος έγινε «σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής» και όπως τόνισε μετά από αυτό «αίρεται κάθε επιφύλαξη για τη χρηματοδότηση του ΔΗΚΚΙ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ