Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: «Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία τουλάχιστον 37 εκατομμύρια άνθρωποι στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου σήμερα φυτοζωούν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η "ασθένεια" είναι παγκόσμια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι χρόνια, χωρίς ελπίδα θεραπείας - και σοβαρότερη εν συγκρίσει με τις επίσημες στατιστικές, σχολιάζουν ειδικοί όπως ο Ντέιβιντ Μπρέιντι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ντιούκ. "Η Νέα Ορλεάνη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Εμείς οι Αμερικανοί λέμε ένα μεγάλο ψέμα στον εαυτό μας. Το πραγματικό ποσοστό της φτώχειας αν λάβουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους είναι 18% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 48 εκατομμύρια ψυχές". Οπως επισημαίνει ο καθηγητής, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των φτωχών λευκών στις ΗΠΑ σήμερα είναι τριπλάσιος εν συγκρίσει με τους φτωχούς μαύρους. Αλλος ένας μύθος που καταρρέει» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΕ ΔΥΟ ΔΟΛΑΡΙΑ: «Εκατόν τριάντα εκατομμύρια νέοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, πάνω από μισό δισεκατομμύριο ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα και 88 εκατομμύρια - βάσει επίσημων στοιχείων - είναι άνεργοι. Είναι μερικά από τα κύρια σημεία παγκόσμιας έκθεσης του ΟΗΕ για τη νεολαία. Η έκθεση που αφορά το 2005 αποτυπώνει μία εικόνα της ζωής του 1,2 δισ. νέων ανθρώπων (...) Περίπου οι μισοί νέοι μεταξύ 15 και 24 ετών ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα (...) Η ζήτηση για παράνομες ουσίες έχει αυξηθεί» (τα στοιχεία στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! «Στο Κυπριακό τώρα: Με τις ρυθμίσεις που πετύχαμε, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να δοθεί ευρωπαϊκή λύση στο Κυπριακό. Ευρωπαϊκή ή αμερικάνικη! Οποιος διαφωνεί, γιατί δεν διαβάζει τον τουρκικό Τύπο που "σφάδαζε" τις προηγούμενες εβδομάδες επειδή έρχεται αναγκαστικώς η de jure αναγνώριση της Κύπρου με την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου;» (ο Μ. Κωττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΚΑΙ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΞΕΓΥΡΙΣΤΗ: «Σε πολιτικό επίπεδο ο πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν πρόκειται να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη, παρά μόνον εάν αρθούν οι περιορισμοί που επιβάλλονται σε βάρος της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ