Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πουλάει παραμύθι με τον «άλλο δρόμο»

Εκφράζοντας απόλυτα την πολιτική του «ευρωμονόδρομου» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, πρόβαλε την αναγκαιότητα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» και την προώθηση των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις.

Την πλήρη ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής ο Γ. Παπανδρέου τη χαρακτήρισε «άλλο δρόμο». Βέβαια, περιγράφοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον «άλλο δρόμο», υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει «δημοσιονομική πειθαρχία, σωστή διαχείριση της οικονομίας, που προωθεί και τον ανταγωνισμό, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, αλλά και διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, δημιουργεί ασφάλεια για τον Ελληνα πολίτη».

Θέτοντας σαν πρωταρχικούς στόχους την ανταγωνιστικότητα και την τήρηση των στόχων της Λισαβόνας, της κωδικοποίησης δηλαδή της στρατηγικής του κεφαλαίου, ο Γ. Παπανδρέου τάχτηκε υπέρ της «ανάγκης μιας ευρύτερης ευελιξίας» και ελαστικοποίησης των μορφών απασχόλησης.

Από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δε θα μπορούσε να λείψει και η... σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «πρακτικές λογιστικές, οι οποίες υποθηκεύουν την οικονομία της χώρας». Η κυβέρνηση, συνέχισε ο ίδιος, «του κ. Καραμανλή, έχει βάλει τη χώρα σε μία δίνη. Εχουμε μία οικονομική κρίση με ευθύνη των χειρισμών και των πολιτικών αυτής της κυβέρνησης». Κληθείς να απαντήσει αν βλέπει πρόωρες εκλογές, μετά τη δήλωση που έκανε για «πολιτικές εξελίξεις», είπε: «Δεν είπα κάτι τέτοιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ