Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξω το ΝΑΤΟ από τα πανεπιστήμια

Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων ΕΜΠ του ΚΚΕ

«Σε μια περίοδο που τα ιμπεριαλιστικά κέντρα με αιχμή το ΝΑΤΟ απλώνουν τα δίχτυα τους και ρημάζουν τις ζωές λαών και χωρών, ο πρύτανης του ΕΜΠ καλεί τους νέους μας να υπηρετήσουν ως επιστημονικό δυναμικό τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων», καταγγέλλουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις ΕΜΠ του ΚΚΕ και παράλληλα καλούν, «έστω και αυτή τη στιγμή την Πρυτανεία του ΕΜΠ να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην ελληνική νεολαία, την Πολυτεχνειακή κοινότητα και να αποσύρει τώρα το παραπάνω κατάπτυστο διαβιβαστικό έγγραφο. Καλούμε τη Σύγκλητο του ΕΜΠ, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, την Πολυτεχνειακή διανόηση να μη συναινέσουν και να αποτρέψουν αυτό τον κατήφορο. Αυτοί που από τη μια ματώνουν τους λαούς, σχεδιάζουν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κι από την άλλη σφυροκοπούν εργατικά λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις δεν έχουν καμιά θέση στα Πανεπιστήμια.

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την 32η επέτειο του Πολυτεχνείου. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ξεμπέρδεψαν με τα συνθήματα και τα αιτήματα του - ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ - ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ - να είναι σίγουροι ότι ο λαός και η νεολαία αυτού του τόπου δεν ξεμπέρδεψε. Θα σταθεί απέναντι στις "θεραπαινίδες" της Νέας Τάξης, δε θα υποταχθεί στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ενωσης, ελληνικής κυβέρνησης και κομμάτων του κεφαλαίου».

Και η ανακοίνωση των ΚΟ του ΚΚΕ καταλήγει τονίζοντας ότι «λαός και νεολαία πρέπει να απαντήσουν συνολικά με μαζικούς αγώνες αντίστασης, ανυπακοής και απειθαρχίας στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα. Με διεκδικήσεις και στόχους για μια Παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές απαιτήσεις και κοινωνικές ανάγκες, σε αντίθεση και ρήξη με τη λογική της παντοδυναμίας της "οικονομίας της αγοράς" και του κέρδους με κάθε κόστος. Αγώνες με κατεύθυνση την ανατροπή της εξουσίας κάθε κράτους - μέλους της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ με στόχο τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ