Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητική αμνησία για το «Ζέπελιν»

Δε «θυμάται καλά», αίφνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πότε λήγει η σύμβαση μίσθωσης του «Ζέπελιν», ενώ παθαίνει αμνησία όταν πρόκειται για τις χαφιεδοκάμερες. Το βέβαιο είναι ότι το «Ζέπελιν» συνεχίζει να πετά πάνω από τα κεφάλια των Αθηναίων παρά το γεγονός ότι εξέλιπαν οι λόγοι «ασφάλειας» για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η κυβέρνηση, για να κάνει προφανώς απόσβεση της επένδυσης, το χρησιμοποιεί για να κατασκοπεύει τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων! Προκλητικά, καθ' όλη τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης, το «Ζέπελιν» ήταν «ακινητοποιημένο» πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων στους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή.

Το θέμα τέθηκε από το «Ρ» στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

Ερώτηση: «Είχατε πει ότι μόλις λήξουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αποχωρήσει το "Ζέπελιν" και οι κάμερες. Παρ' όλα αυτά και σήμερα το "Ζέπελιν" υπερίπταται πάνω από τα κεφάλια μας και μάλιστα πάνω από τις κινητοποιήσεις που κάνουν οι συμβασιούχοι. Είναι τυχαίο αυτό; Πότε προβλέπεται να αποχωρήσει;».

Ε. Αντώναρος: «Δε νομίζω ότι το "Ζέπελιν" περιφέρεται ακριβώς πάνω από το σημείο που συγκεντρώθηκε ένας μικρός αριθμός συμβασιούχων. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες τέλειωσαν μόλις χτες. Η σύμβαση, αν θυμάμαι καλά, έλεγε ότι η μίσθωση του "Ζέπελιν" λήγει στις 5 Οκτώβρη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, δε διέψευσε δημοσίευμα που έκανε λόγο για κόστος πάνω από τα 8 δισ. ευρώ(!), περιοριζόμενος να δηλώσει ότι «η αποτίμηση θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα». Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα ότι «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ