Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Μαζικά, αγωνιστικά στο συλλαλητήριο

Οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ, με ανακοίνωσή τους, καλούν τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικά - αγωνιστικά το «παρών» στο συλλαλητήριο, στο Πεδίον του Αρεως στις 9 Οκτώβρη, που οργανώνει το ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Υστερα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ότι θα συνεχίσει την ίδια αντεργατική πολιτική λιτότητας, αλλά και για τη γενικότερη οικονομική και κοινωνική πολιτική που κινείται στα ίδια χνάρια του ΠΑΣΟΚ, ήρθαν στην επικαιρότητα:

-- Η πλήρης ικανοποίηση των απαιτήσεων του ΣΕΒ.

-- Το άνοιγμα του Ασφαλιστικού που ζητούν ύστερα από τις πιέσεις η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ και η απαίτηση των βιομηχάνων να αρχίσει από μηδενική βάση.

-- Η περικοπή των κοινωνικών δαπανών για την αντιμετώπιση τάχα των μεγάλων χρεών και ελλειμμάτων του δημοσίου, που γι' αυτά δεν έχουν καμία ευθύνη οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι.

-- Η ακρίβεια που οργιάζει και θα ενταθεί ενόψει του χειμώνα.

-- Η εμπορευματοποίηση της Υγείας.

-- Οι ανατιμήσεις στα φάρμακα.

Ολα αυτά συνθέτουν μια αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. Είναι μία από τα ίδια με γαλάζιο χρώμα αυτή τη φορά.

Εκείνοι που είναι ικανοποιημένοι είναι οι βιομήχανοι σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δεν έχει να προσφέρει τίποτα, αφού ως κυβέρνηση υπηρέτησε πιστά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Υστερα από όλα αυτά θεωρούμε ότι το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη αποτελεί μια πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας, αντίστασης και αφετηρίας νέων αγώνων ενάντια σ' αυτή την απάνθρωπη, ταξική πολιτική για την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας, να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα και να διεκδικήσουμε αιτήματα, ό,τι μας ανήκει. Γι' αυτό καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικά - αγωνιστικά το παρόν στο Πεδίον του Αρεως στις 9 Οκτώβρη που οργανώνει το ΚΚΕ. Θα είναι ένα Πανεργατικό - Παλλαϊκό - Πανελλαδικό συλλαλητήριο, που έχει θέση ο κάθε αδικημένος και καταπιεζόμενος, ανεξάρτητα πού ανήκει πολιτικά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ