Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... εξωραϊσμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ της ΕΕ μπορεί να διοριστεί πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο, μετά από Διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών. Να υποθέσουμε, μήπως, ότι εκτός από τα «γαλάζια παιδιά» θα φορτωθούν στον Μεϊμαράκη και τα ρουσφέτια του ...Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος;

Οταν λέμε θα «φορτωθούν», βέβαια, μη φαντάζεστε ότι τους είναι τόσο δυσάρεστο, όσο θέλουν να λένε εκεί στη Ρηγίλλης. Η πολιτική ομηρία και η ρουσφετολογική πρακτική είναι βασικό συστατικό στοιχείο τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες.

Ούτε την τέχνη ξεχνάνε, ούτε την πολιτική της χρησιμότητα. Ιδίως σ' αυτούς τους καιρούς, όπου είναι πιο εύκολο να εντοπίσεις «ψύλλο στ' άχυρα», παρά διαφορές στην πολιτική των δυο κομμάτων.

ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... βρήκαμε κάτι να ασχολούμαστε για το επόμενο χρονικό διάστημα, αν, τελικά, υλοποιηθεί η πρόταση περί Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, που αναφέρονται στη δικογραφία, που διαβίβασε στη Βουλή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Οι ποινικές ευθύνες (που μόνον απίθανο δεν είναι να υπάρχουν) υπήρξαν πάντα ένα θαυμάσιο πρόσχημα, ώστε να καλυφθούν οι πάμπολλες πολιτικές ευθύνες (που σίγουρα υπάρχουν).

Οσο για τα τρέχοντα προβλήματα του κόσμου που διογκώνονται με τα χρέη των Ολυμπιακών Αγώνων και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που είναι στην τελική του ευθεία... μπορούν να περιμένουν.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟ ...«σύνθημα» του Γιώργου Αλογοσκούφη για το νέο προϋπολογισμό: «Εμπιστοσύνη και σταθερότητα χωρίς ωραιοποιήσεις». Αραγε, θεωρεί ότι και να ήθελε κάποιος να ωραιοποιήσει αυτόν τον προϋπολογισμό μπορεί να το κάνει;

Μάλλον ο καλύτερος τρόπος που έχει να επιλέξει η κυβέρνηση είναι να τον «περάσει» όσο πιο «μουλωχτά» μπορεί. Κι, απ' ό,τι φαίνεται, αυτός είναι ο στόχος της.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ